Pazartesi, Ekim 21, 2024

Samsung Galaxy A55 Tanıtıldı! Özellikleri ve Fiyatı Nasıl?

Samsung’un uygun fiyatlı akıllı telefonlarından biri olması beklenen Galaxy A55 ile sonunda tanıştık. Ülkemizde de popüler olacak akıllı telefonlardan biri olmasını beklediğimiz A55 serisinin Avrupa fiyatları da belli oldu. Nispeten daha uygun fiyatlı bir akıllı telefon olarak gelen orta segmentin yeni kralı için özelliklere bir geçiş yapalım.

Galaxy A55 Tatmin Edici Özelliklerle Geldi

Samsung tarafından paylaşılan görsellere baktığımız zaman, telefonun tam da beklenen tasarımı sunduğunu görüyoruz. Ekran üzerinde kamera alanına sahip olan akıllı telefon, arka kısımda ise üst üste sıralı bir şekilde gelen 3 arka kamera sunuyor.

Standart Samsung tasarımı orta segment modellerde de korunuyor desek doğru ifadeyi kullanmış oluruz. Burada dikkat çeken tasarım ayrıntısı arka kapağın cam olması.

Galaxy A55

Bunun dışında telefonun teknik özellikler açısından neler sunduğunu da bir değerlendirmeye alalım. Yeni akıllı telefon teknik açıdan da sızıntıları doğruladı.

Modelde 6.6 inçlik Super AMOLED bir ekran bulunuyor. Full HD+ çözünürlükteki ekran Vision Booster adı verilen bir teknolojiyi de beraberinde getiriyor. Bu teknoloji sayesinde telefonun güneş ışığı gibi parlak ışık altında parlaklık değeri 1000 nit seviyesine kadar çıkabiliyor.

Galaxy A55

Gelelim yeni akıllı telefonlardaki işlemciye. Söz konusu modelde Exynos 1380 serisi Samsung imzalı bir işlemci görüyoruz. Amiral gemisi diyemeyeceğimiz işlemci, iki ayrı RAM miktarıyla destekleniyor. 8 GB RAM ve 12 GB RAM seçeneği var.

Depolama alanı kısmında ise 128 GB ve 256 GB seçeneklerine yer verildiğini ekleyelim. Seçime göre 256 GB depolama alanını da tercih edebiliyorsunuz. Burada 8 GB ya da 12 GB seçeneklerinde 256 GB depolama alanı seçimi yapma imkanınız var.

BENZER:  Aynısının Başkası: Samsung Galaxy M55 Tasarımı Gözüktü

Kameralarda Durum Ne?

Kameralar bölümüne geçelim. Galaxy A55 serisinde orta segment için iddialı bir kamera kurulumu karşımıza çıkıyor. Ana kamera kısmında 50 MP f/1.8 diyafram açıklığında bir kamera karşımıza çıkıyor. İkinci kamera kısmında ise 12 MP f/2.2 ultra geniş açılı kamera karşımıza çıkıyor.

Son olarak üçüncü kamera ise makro çekim kamerası. 5 MP f/2.4 değerinde makro çekim kamerasıyla beraber ayrıntılı çekimler yapmak mümkün olacak.

Telefonun tüm bu kameralarla beraber 4K 30 FPS çekim yapabildiğini de eklemiş olalım. VDIS görüntü sabitleme, 12 bit Süper HDR desteği, gece portre modu ve dinamik aralık iyileştirmeleri gibi ekstra iyileştirmeler de karşımıza çıkıyor.

Son olarak ön kameranın da 32 MP f/2.2 diyafram açıklığında bir selfie kamerası olduğu eklemiş olalım.

Galaxy A55

Telefonun Fiyatı Nasıl?

Henüz Türkiye fiyatları belli değil. Avrupa fiyatları üzerinden değerlendirme yapacağız. Telefonun 8 GB RAM sunan versiyonları için bir fiyatlandırma var. Fiyatları da aşağı ekliyoruz.

  • 8 GB RAM + 128 GB Depolama alanıyla beraber – 479 Euro
  • 8 GB RAM + 256 GB Depolama alanıyla beraber – 529 Euro

Galaxy A55 Tüm Özellikler Özet

  • Ekran: 6.6 inçlik 120 Hz yenileme hızında Super AMOLED FHD+
  • İşlemci: Exynos 1480
  • RAM: 8 GB ve 12 GB
  • Depolama Alanı: 128 GB ve 256 GB
  • Kamera: 50 MP + 12 MP ultra geniş açı + 5 MP makro çekim ve 32 MP selfie kamerası
  • Pil: 5000 mAh ve 25W hızlı şarj
  • İşletim Sistemi: Android 14
silkroadgaminggentr

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Benzer Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler