Salı, Ekim 22, 2024

Nothing Phone (2a) Nasıl? Fiyatı, Özellikleri ve Merak Edilenler

Bir telefonda tasarım sizin için ne kadar önemli? Eğer telefonda tasarıma önem veren ve farklılık arayan kullanıcı kitlesinin içindeyseniz, sizin için güzel bir haberimiz var. Farklı tasarım arayanlara ilaç gibi gelecek Nothing Phone (2a) Türkiye’de satışa çıkıyor.

Telefonun Türkiye lansmanı, bizim de katılım gösterdiğimiz özel bir etkinlikle yapıldı. Lansman kapsamında yeni akıllı telefon için Türkiye fiyatı gibi merak edilen detaylar da açıklandı. Hem özelliklere hem de fiyatlara bakacağız. Gelin detaylardan söz edelim.

Nothing Phone (2a) Teknik Açıdan Neler Sunuyor?

Telefonun tasarımını sonraya bırakacağım ve yeni modelin önce teknik özelliklerini ele alacağım. Yeni modelin çok üst segment teknik özelliklere sahip olduğunu söyleyemeyeceğim. İçerisinde Snapdragon 8 Gen 3 ya da Apple A15 gibi üst segment bir işlemci beklemeyin.

Fakat fiyat performans anlamında değerlendirecek olursak kullanılan işlemcinin gayet yeterli olduğunu da söyleyebiliriz. Günlük kullanım, oyun vb işlevler için kullanıcılara akıcı bir deneyim sunabilecek MediaTek Dimensity 7200 Pro 5G mobil işlemcisi kullanılmış.

Nothing Phone (2a) fiyatı

8 çekirdekli olan işlemci, 4 nm Gen 2 üretim teknolojisinden çıkıyor ve bir hayli verimli bir işlemci olarak geliyor diyebiliriz. Markanın paylaştığı verilere göre işlemci, 741.999 Antutu skoruyla beraber Snapdragon 7s Gen2 serisinin üzerinde yer almayı başarmış. Orta sınıf işlemciler için değerlendirecek olursak sonuçlar başarılı.

Gelelim RAM kısmına. Burada iki ayrı versiyon karşımıza çıkıyor. 8 GB RAM kullanan standart versiyon ve 12+8 GB RAM kullanan Booster versiyon. Hemen 12+8 GB RAM olayına da bir açıklık getirmek istiyorum.

Nothing Phone (2a) fiyatı

Bu modelde aslında 12 GB fiziksel RAM bulunuyor. RAM ihtiyacı ortaya çıktığı durumda telefon RAM Booster özelliğini kullanarak RAM miktarını sanalla beraber 20 GB RAM seviyesine kadar çıkarabiliyoruz.

Bu noktada MediaTek işlemci ve arttırılabilir RAM imkanını düşündüğümüz zaman telefonun kendi sınıfı için iddialı olduğunu söyleyebiliriz.

Gelelim depolama alanı kısmına. Depolama alanı için de 2 ayrı versiyon sunuluyor. 128 GB depolama alanı ve 256 GB depolama alanı seçenekleri var.

Soğutma Sistemi

Telefonun ekran özelliklerine geçmeden önce bu işlemcinin nasıl soğutulacağı konusundan da söz edelim.

Yeni akıllı telefonu serin tutmak için özel bir soğutma teknolojisine yer veren marka 3200 mm² alana sahip yeni bir buhar odasına yer vermiş. Burada tüm soğutma sistemi ise 12.000 m² alana sahip 0,11 mm grafik katmana sahip olan soğutma bloğundan sağlanıyor.

Nothing Phone 2a fiyati sogutma jpg - PC Hocası

Ekran Özelliklerinde Durum Ne?

Nothing Phone (2a) ekran kısmında, parlak, dinamik ve renk doygunluğu yüksek bir görüntü deneyimine yer vermeye çalışmış.

6.7 inçlik bir ekrana sahip olan akıllı telefon, esnek AMOLED teknolojisini kullanıyor. 30-120 Hz arasında uyarlanabilir yenileme hızı ve 240 Hz dokunma hızı ile beraber telefonun ekran kısmında gayet akıcı bir deneyim sunduğunu söyleyebiliriz.

Ekranda 10 bit renk derinliğinin olması ve 1300 nit tepe parlaklık değerine kadar ulaşılması, görüntülerde tatmin edici bir renk ve parlaklık sunulmasını sağlamış.

Burada tipik parlaklık değerinin 700 nit seviyelerinde olduğunu da ekleyelim. Henüz telefonu uzun kullanma deneyimimiz olmadı ancak ilk incelemelerimizden yola çıkarak konuşacak olursak, bu değerlerle beraber gayet parlak, tatmin edici bir ekran deneyimi sunuluyor.

Nothing Phone 2a fiyati ekran jpg - PC Hocası

Kamera Özellikleri Nasıl?

Kamera kısmında ilk dikkat çeken şey tasarım. Nothing Phone (2a), kamera tasarımını rakip akıllı telefonlara göre çok daha farklı yapmış. Kameralar göze benzer şekilde tasarlanmış ve tam merkezde dairesel bir alan içerisinde duruyor.

Burada 50 MP ana kamera ve 50 MP ultra geniş açı kamerasını görüyoruz. 50 MP değerinde ana kamerada f/1.88 diyafram açıklığı sunuluyor ve OIS desteğiyle EIS desteğine yer veriliyor. Ayrıca otomatik odaklama da var.

114 derece geniş görüş açılı kamerada ise F/2.2 diyafram açıklık değerine yer veriliyor. Arka kameralarda 4K 30 fps çekim yapılabildiğini belirtelim.

Nothing Phone 2a fiyati kamera jpg - PC Hocası

Burada TrueLens Motorunun etkisini de unutmamak gerekiyor. TrueLens motoru adı verilen teknoloji Portre optimize edici, gece modu ayarlayıcı ve hareket yakalama gibi artılar sunuyor. Ayrıca Ultra XDR desteğinin sunulduğunu da unutmayalım.

Gelelim ön kameraya. Ön kamerada da yazılımsal olarak güzel işler yapılmış. Burada 32 MP değerinde bir sensör kullanıldığını ve yine f/2.2 diyafram açıklığına yer verildiğini belirtelim. Selfie kamerası yazılımın da artısıyla beraber rakiplerine göre biraz daha iyi bir çekim kalitesi sunuyor.

Pil Konusu

Gelelim Nothing Phone (2a) için önemli olan bir diğer kısma. Telefonda yer alan pil, 5000 mAh değerinde. Kullanıma göre değişmekle beraber 2 güne kadar pil ömrü sunabilen akıllı telefon, hızlı şarj desteğine de sahip.

BENZER:  Realme GT 6 Tanıtıldı, Uygun Fiyata Snapdragon 8s Gen 3

Telefonu 45W hızlı şarj ile şarj edebiliyorsunuz. Bu şekilde telefon 0’dan tam dolu pile 59 dakika içerisinde ulaşabiliyor.

NothingPhone2a Gorsel4 1 1 jpg - PC Hocası

Tüm Teknik Özellikler Tek Bir Liste

  • Ekran: 6.7 inç 1084 X 2412 piksel çözünürlüğünde esnek AMOLED ekran – Gorilla Glass 5 koruması – 1300 nit tepe parlaklık ve 30-120 Hz arası değişken yenileme hızı
  • İşlemci: MediaTek Dimensity 7200 Pro 2,8 GHz hız, 8 çekirdek
  • RAM: 8 ve 12 GB ek olarak 8 GB sanal RAM
  • Depolama: 128 GB ve 256 GB
  • Kamera: 50 MP ana kamera + 50 MP ultra geniş açı kamerası ve 32 MP ön kamera
  • İşletim Sistemi: NothingOS 2.5 – Android 14 tabanında
  • Pil: 5000 mAh değerinde 45W hızlı şarj destekli
  • Dayanıklılık: IP54
  • NFC: Var
  • Anten: Ölü bölgeleri ortadan kaldırmak için 360 derece anten
  • Bağlantı: Wi-Fi 6 ve Bluetooth 5.3 / Çift 5G
  • Güncelleme Desteği: 3 yıl büyük Android güncellemeleri için destek ve 4 yıllık güvenlik güncellemeleri
  • Ölçüler: 161,74mm yükseklik / 76,32mm genişlik / 8,55 mm kalınlık
  • Ağırlık: 190 gram

Tasarım Konusuna Gelelim

Şimdi Nothing Phone (2a) için asıl dikkat çeken kısma yani tasarıma gelebiliriz. Marka eski telefonlarında olduğu gibi yine tasarım kısmında farklı bir seri sunmayı tercih etmiş durumda.

Telefonun arka kısmında şeffaf yapısı devam ediyor. Diğer modellerde olduğu gibi arka kısımda yer alan ek aydınlatma ögeleri var.

Şöyle bir arka kapağa baktığınız zaman gerçekten dikkat çeken bir yüz görüyorsunuz. NFC bobini üzerine yerleştirilmiş göz şeklinde kameralar, Massimo Vignelli’nin New York metro haritasından ilham alan özel tasarımlı devre kartı kablosu yerleşimi ve tabii ki Glyph arayüzü.

NothingPhone2a Milk 1 1 jpg - PC Hocası

Glyph arayüzünü de ayrıca ele almak gerekecek. Zira Nothing Phone (2a) bu kısımda da bir hayli yetenekli.

Söz konusu arayüz farklı işlevler için aydınlatma sunabiliyor. 26 bağımsız noktada sunulan aydınlatma sisteminin hangi özellikler için neler yapabileceğine bakalım.

  • Kamera – Zamanlayıcı olarak görev alan ışıklar fotoğraf çekimleri için geri sayım gösterebiliyor.
  • Müzik – Ritme göre dans eden ışıklar
  • Bildirimler – seçtiğiniz kullanıcılardan gelen bildirimlerde sürekli yanan ışıklar
  • Zil Sesleri – Zil sesleriyle entegre olarak çalışabilen aydınlatmalar
  • Zamanlayıcı – Bir süre ayarlayın ve görsel bir geri sayım başlatmak için cihazınızı ters çevirin. Işıklar sizin için geri sayımı başlatacak.
  • Hacim – Mevcut ses seviyesi konusunda ışıklandırma ile bilgi sağlıyor.
  • Üçüncü Parti uygulamalar – Lansman sırasında bu konuda da bilgi verildi. Glyph arayüzüne üçüncü parti uygulamaların desteğini eklemek için de çalışmalar devam ediyormuş. Üçüncü parti uygulamalarda bu ışıklandırma sistemleri de görev alabilir. Ülkemizde durumu ne olacağını bilemiyoruz.

NothingPhone2a Milk3 1 1 jpg - PC Hocası

Nothing Phone (2a) Fiyatı ve Lansman Ayrıntıları

Gelelim telefonun fiyat kısmına. Yeni akıllı telefonlar 12 Mart itibariyle satışa sunulacak. Evofone garantisiyle sunulacak olan akıllı telefonun Milk ve Siyah renk seçenekleri sunulacak. Depolama alanlarına göre fiyatları da hemen aşağı listeliyorum.

  • 8 GB + 128 GB depolama alanıyla beraber – 19.999 TL
  • 12 GB + 256 GB depolama alanıyla beraber – 21.999 TL

Lansmana özel olarak telefonun yanında Nothing Stick 1 kulaklıkların da hediye edileceğini belirtmiş olalım.

Yazımızı bitirmeden önce ufak bir noktadan daha söz etmek istiyorum. Telefonun çevreci yönü de ağır basıyor. Kullanılan malzemelerin birçoğu geri dönüştürülebilir malzemeler. Bunun için paylaşılan değerleri de aşağı ekliyorum.

NothingPhone2a Siyah 1 1 jpg - PC Hocası

En düşük karbon ayak izi için özel üretilen telefon

Çevreye duyarlı bir yaklaşımla karşımıza çıkan Nothing, Phone (2a) ile şimdiye kadar ki en düşük karbon ayak izine sahip akıllı telefonunu üretmeyi başarmış diyebiliriz.

Bu noktada Phone (2a)’nın;

  • Orta çerçevesinde yüzde 100 geri dönüştürülmüş alüminyum,
  • 7 devre kartında yüzde 100 geri dönüştürülmüş kalay,
  • Ana devre kartında yüzde 100 geri dönüştürülmüş bakır folyo ve
  • 22 çelik sac parçasında geri dönüştürülmüş çelik bulunuyor.
  • Bunlara ek plastik parçaların da yüzde 50’den fazlası sürdürülebilir kaynaklardan elde edildi.

Nothing Phone (2a) fiyatı ve teknik özellikleri konusunda bizim söyleyeceklerimiz bunlar. Bu özellikler ve tasarımla beraber yeni akıllı telefon ülkemizde ne kadar tercih edilecek göreceğiz. Fakat beklentilerin yüksek olduğunu da söylemek gerekiyor.

YouTube video

silkroadgaminggentr

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Benzer Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler