Cuma, Mart 29, 2024

Samsung Galaxy S21 FE İptal Edilmiş Olabilir!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz sene Güney Kore merkezli teknoloji devlerinden Samsung, amiral gemisi akıllı telefon ailesi Galaxy S20’in daha uygun fiyatlı ve üstün performanslı modeli Galaxy S20 FE’yi piyasaya sürmüş ve çokça beğeni almıştı ve son zamanlarda internete düşen sızıntılarda şirketin bu sene de Galaxy S21 FE adında yeni bir cihaz daha sürerek FE ailesini genişletmeyi planladığını öğrenmiştik.

Samsung gibi büyük bir şirketin, resmi lansman etkinliğinden birkaç gün önce yeni bir akıllı telefon sürümünü iptal etmesi oldukça nadir bir durum. Güney Koreli yayın platformu DDaily tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre, Galaxy S21 FE projesi iptal edilmiş olabilir. Rapor, Güney Koreli teknoloji devinin Galaxy S21’in tonlanmış bir versiyonu olan Galaxy S21 FE’yi iptal ettiğini gösteriyor.

Rapora göre Galaxy S21 FE’den vazgeçilme sebeplerinden başında Galaxy Z Flip 3 modelinin beklenilenin ötesinde daha iyi satış yapması ve devam eden küresel çip krizi nedeniyle iptal edildiğini vurguluyor. Ayrıca tedarik zincirinde yaşanılan sorunları da hesaba katarak şirketin Galaxy S21 FE ile ilgili olan planlarını iptal etme konusundaki kararını daha da netleştirdi.

Samsung tarafından herhangi resmi bir şey söylenmedi.

Samsung Galaxy S21 FE Leaked Press Image
Samsung Galaxy S21 FE İptal Edilmiş Olabilir! 2

Rapor ayrıca Snapdragon 888 işlemcisinin maliyetinin arttığını ve bunun da akıllı telefonun fiyatını doğrudan etkilediğini gösteriyor. Ancak Güney Koreli dev, ekran ve tasarım maliyetini düşürerek (SamMobile aracılığıyla) yonga setinin maliyetini telafi etmeye çalışmıştı. Ancak yine de Samsung, S21 FE’yi iptal edip etmediği konusunda ağzını sıkı tutarak resmi herhangi bir açıklama yapmıyor.

Daha önceki söylentiler, cihazın Qualcomm Snapdragon 888 yonga seti ve 128 GB ve 256 GB depolama ile 6 GB veya 8 GB RAM tarafından destekleneceğini gösteriyor. 4G LTE bantlarını, 5G, Bluetooth 5.0 ve NFC’yi destekleyecektir. Ayrıca 6.4 inç AMOLED ekrana ve 32 MP delikli selfie kamerasına sahip olması bekleniyor. Bildirildiğine göre, bir ekran içi parmak izi okuyucusuna sahip ve IP68 derecesine sahip 155.7×74.5×7.9mm boyutunda.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler