Perşembe, Mart 28, 2024

Samsung Galaxy S9 ve S9 Plus Tanıtıldı! İşte Tüm Özellikler!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Her yıl birbirinden yenilikçi ve güçlü mobil cihazların tanıtıldığı Mobile World Congress bu yıl da tüm hızıyla başladı. Kongrenin merakla beklenen en önemli cihazı ise Samsung Galaxy S9 ve S9 Plus düzenlenen lansman ile tüm dünyaya tanıtıldı, işte tüm özellikler.

Gelenek devam ediyor

Samsung Galaxy Note 7 faciasından sonra üzerinde dolanan kara bulutları S8 ve Note 8 modelleri ile dağıtmayı başarmış ve önemli ölçüde başarılar elde etmişti. Şirket bu yıl da S7 ile gelen tasarım çizgisini devam ettirdi ve önceki nesil cihazlarından fiziksel anlamda pek farkı olmayan S9’u tanıttı.

s9 1

Samsung S9 önceki serilere oldukça benziyor ve cihaz kullanıcılara yabancılık çektirmiyor. S8’e benzer tasarım daha uzun ekranlar ile düzenlenmiş. Kıvrımlı kenarlar ise yine cihazda mevcut. Ekran özelliklerine baktığımızda ise karşımıza 5.8″ (S9) ve 6.2″ (S9 Plus) boyutunda Super AMOLED ekranlar ile karşılaşıyoruz. Samsung yeni telefonlarında kullanılan panellerin çok daha parlak olduğunu belirtiyor. Ekranların çözünürlüğü ise 2960×1440 piksel.

Yeni modellerde dikkat çeken diğer önemli ayrıntı ise parmak izi sensörü. Önceki nesilde kameranın sağında bulunan sensör bu yıl kameranın altına kaydırılmış ve kullanımda işlevsellik amaçlanmış. Aslında ekrana gömülü bir okuyucu beklentisi mevcuttu ancak görünen o ki bu teknoloji için biraz daha bekleyeceğiz. Samsung yeni S9 serisinde 3.5mm kulaklık jackına da yer vermeyi ihmal etmemiş. Ayrıca cihazlar önceki nesle göre %40 daha yüksek hoparlör gücüne sahip.

s9 5

İki yeni işlemci

Yeni Galaxy S9 serisi iki farklı işlemci ile geliyor. Bu iki işlemci ne yazık ki her pazarda kullanıma sunulmayacak. Samsung S9 Amerika ve Çin‘de sunulacak modellerde Qualcomm’un Snapdragon 845 işlemcisini kullanacak. Bu işlemci içerisinde Adreno 630 GPU bulunduracak ve önceki nesle göre oldukça güçlü ve performanslı çalışacak. 

Galaxy S9’un bir diğer işlemcisi de Exynos 9810 olacak ve bu işlemci Türkiye’de ve diğer Avrupa ülkelerinde kullanıma sunulacak. Exynos’un beraberinde getirdiği GPU ise Mali G72MP18 olacak. Bu iki işlemci dışında S9 4GB RAM ile S9 Plus ise 6GB RAM ile gelecek. Her iki cihazın depolama alanı seçenekleri ise 64/128/256GB şeklinde. Cihazlara harici bir micro-SD kart takılabildiğini de belirtelim. 

s9 7

Yeni S9 ve S9 Plus’ın diğer özelliklerinde ise 3000mAh (S9) ve 3500mAh (S9 Plus) batarya, IP68 suya ve toza karşı dayanıklılık ve hem kablolu hem kablosuz hızlı şarj destekleri bulunuyor. 

Yeni ayarlanabilir diyaframlı çift kamera

Samsung’un yeni telefonlarında dikkat çeken en önemli detay şüphesiz kameralar zira yeniden geliştirilen kameralar ile diyafram açıklığı kullanıcı tarafından ayarlanabilecek. Galaxy S9 modelinde tek bir kamera kullanılırken S9 Plus‘da önceki nesilde gördüğümüz gibi çift kamera kullanılıyor. Her iki kamerada da f/1.5 ile f/2.4 diyafram arasında geçiş yapabiliyor. Bu sayede cihaz gece çekimlerinde daha fazla ışığı algılayabilecek.

ezgif 1 c7ecbf9b65

S9‘da kullanılan diğer kamera teknolojilerine baktığımızda ise 12 megapiksellik bir sensör görüyoruz. Sensör aynı zamanda daha iyi odaklamalar için tasarlanmış ikinci nesil çift piksel oto fokus teknolojisini barındırıyor. Düşük ışıkta daha yüksek kaliteli resimler ve daha iyi gürültü azaltma diğer özelliklerden. S9 kamerası saniyede 960 kare hızında ağır çekim desteği sunarken bu çekimi 720p çözünürlükte gerçekleştiriyor. Ayrıca kamera uygulaması da yeniden tasarlanmış.

S9 Plus’a baktığımızda ise ikinci kamerada diyafram değiştirme özelliği bulunmuyor. S8 de kullanılan portre modu ve geniş açı sistemleri 4 kata kadar geliştirilmiş ve canlı görüntüleme ismi ile S9’da bulunuyor. Bu bilgilere göre S9 Plus, 12 megapiksellik değişken diyaframlı (f/1.5 – f/2.4) ana kamera ve yine 12 megapiksellik ikinci bir “canlı görüntüleme” sunabilen f/2.4 açıklığa sahip ikinci kamera bulunduruyor. 

s9 6

Yeni kamera uygulaması ve AR Emoji

Samsung yeniden tasarladığı kamera uygulamasına iPhone X ile hayatımıza giren Animoji benzeri bir emoji görüntüleme sistemi entegre etmiş. Yüzünüzdeki görüntüyü yakalayarak bir özel 3D karakter oluşturan telefon bu karakteri mesajlar uygulamasında 18 farklı GIF şeklinde kullanmanıza izin veriyor. Karakterin saçı, ten rengi, kıyafeti gibi fiziksel özelliklerin değiştirilebildiği bu uygulama her ne kadar Animoji’yi andırsa da bu özellikler ile ondan sıyrılıyor. 

s9 2

Diğer bilgiler ve satış fiyatı

Samsung’un yeni oyuncakları bilindiği gibi Android 8.0 Oreo güncellemesi ile çalışacak. Bu yazılıma yeni asistan Bixby‘de dahil olacak. Önceki nesilde gördğümüz VR uygulama ve uyumluluklar yine bu cihazlar da kullanılmaya devam edilecek. 

s9 4

Samsung her ne kadar önceki seriye oranla ekstra yenilikler getirmemiş olsa da bu yılın popüler telefonu olmaya aday gibi görünüyor. 3 farklı renk seçeneğine sahip olacak cihazların Türkiye satış fiyatları ise şu şekilde:

  • Samsung Galaxy S9 64GB – 4599 Türk lirası (Yalnızca 64GB Satılacak)
  • Samsung Galaxy S9 Plus 64GB – 5199 Türk lirası / 128GB – 5399 Türk lirası / 256GB – 5699 Türk lirası

 

Yeni Samsung’ların sunduğu özellikler bu şekilde. Peki sizler yeni Galaxy’ler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

2 YORUMLAR

  1. CEP TE YAZININ RENGINIDEGISTIR DEGISTIR OZELLIGI OLSA YDI VE GORUNTULU KONUSMAYI KAYDET YADA KONUSMAYI KAYDET ÇÜNKÜ BAZEN KONUŞTUĞUNUZ KISI VE KISILERI TEKRAR TEKRAR DINLEMEK YADA IZLEMEK ISTEYEBILIRSINIZ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler