Perşembe, Nisan 25, 2024

Samsung, GPU’lar için 24 Gbps GDDR6 DRAM Teknolojisini Tanıttı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Güney Kore merkezli teknoloji üreticilerinden Samsung Electronics, 24Gb/sn işlem hızına sahip sektörün ilk 16-gigabit Grafik çift Veri Hızı 6 (GDDR 6) DRAM’ini örneklemeye başladığını açıkladı. 10nm EUV işlem teknolojisi üzerine inşa edilen teknoloji dizüstü bilgisayar ve konsol GPU’larının performansını arttırmayı hedefliyor.

Yeni nesil DRAM yongası, evrensel uyumluluk sunacak ve böylelikle grafik birimi üreticileri arasında geniş bir pazar kabülüne sahip olabilecek.

Veri sızıntısının önüne geçilecek ve yüzde 30 daha yüksek hız sunulacak

Samsung HQ’nin mühendis ekibinden Suwon’un demeçlerine göre, veri sızıntısını en aza indirmek için yenilikçi bir devre tasarımı ve High-K Metal Gate (HKMG) olarak adlandırılan son derece gelişmiş bir yalıtım malzemesi geliştirildi ve bu malzeme sayesinde GDDR6 DRAM’in önceki modellere göre yüzde 30 oranında daha yüksek hızlar sağlayacağı anlamına geliyor.

Samsung GDDR6 24Gbps 1024x912 1
Samsung, GPU'lar için 24 Gbps GDDR6 DRAM Teknolojisini Tanıttı! 2

Samsung’un tanıttığı GDDR6 serisi, dizüstü bilgisayarlarda daha uzun pil ömrü sunabilmek için bazı düşük güç seçenekleri sunuyor olacak. Performans gereksinimlerine uyum sağlayan dinamik voltaj anahtarlama teknolojisi kullanan yonga seti 1,35V endüstri standardı yerine 1.1V’de çalışan 20Gbps ve 16Gbps işleme hızları sunacak.

Samsung Bellek Ürün Planlama Ekibi Başkan Yardımcısı Daniel Lee, bu kadar yüksek işlem hızlarının sebebinin yapay zeka ve meta veri tabanı tarafından yönlendirilen veri işlemeye günümüzde ihtiyaç duyulduğundan kaynaklandığını açıkladı. Şirket şu anda yeni platformu örneklemekte yani “GPU platform lansmanlarına uygun olarak piyasaya çıkabilmesi için son kullanıcı senaryoları için halen test ediliyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler