Salı, Nisan 23, 2024

Son Dakika: Samsung Türkiye’den İddialar için Açıklama

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google ile Rekabet kurumu arasında uzlaşmaya varılamaması sonrasında, Google’ın Türkiye’de satışı yapılacak olan yeni Android cihazlar için uygulama ve servis lisanslarını sunmayacağı açıklanmıştı. Bunun hemen sonrasında Samsung’un Türkiye’ye yeni telefon sevkiyatını durduracağı konusunda iddialar ortaya atıldı.

İddialara göre 2020 yılında Samsung’un telefonlarının Türkiye’de satışının olmayacağı söyleniyordu. Merakla resmi açıklama beklenirken, Samsung Türkiye tarafından beklenen resmi açıklama yapıldı.

Samsung Türkiye ürün satışlarına devam edecek

Yapılan basın açıklamasında Google ile Rekabet Kurumu arasında yaşanan sürecin yakından takip edildiği vurgulanıyor. Bunun yanında iddiaların yalanlandığını ve yeni ürün satışlarının devam edeceği de söylendiğini görüyoruz.

Samsung Türkiye

Samsung Türkiye resmi açıklaması şöyle:

“Samsung Electronics olarak faaliyet gösterdiğimiz tüm ülkelerin yasalarına göre ticari faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Türkiye’de Rekabet Kurumu’nun Google’ın faaliyetleri ile ilgili aldığı kararı ve bununla ilgili süreçleri yakından takip ediyoruz.

2020’de çıkacak yeni Galaxy ürünleri ile ilgili Türkiye’deki lansman çalışmalarımıza ve planlamalarımıza devam ettiğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız. Rekabet Kurumu tarafından yürütülen süreçle ilgili gelişmelere göre kullanıcılarımızı ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz.”

Açıklamada da göreceğiniz gibi Samsung Türkiye’nin faaliyetleri kaldığı yerden devam edecek. Firma bu konuda gerekli görüldüğü zaman kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceklerini de belirtiliyor. Şimdilik Google’ın kararı, Samsung’un satış stratejisinde bir değişikliğe neden olmamış gibi gözüküyor. Samsung Türkiye yeni bir açıklama yayınlayacak olursa, bilgi vereceğiz.

Kaçırmayın: Google Türkiye’den Çekildi mi? Bir Açıklama Daha Geldi

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

5 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler