Perşembe, Nisan 25, 2024

Sony ve Honda Ortak Şirket Kurdu: Yeni Şirketin Adı Ne?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Japon tüketici elektroniği üreticilerinden Sony ve otomobil üreticisi Honda, güçlerini birleştirerek yüzde 50 oranında ortaklaşa bir şirket kurduklarını resmi olarak açıkladılar. İki şirketin güçlerini birleştirerek kurdukları yeni şirketin adı Sony Honda Mobility Inc.

Pekte yaratıcı olmayan yeni şirketin CEO koltuğunda Honda’nın yöneticilerinden Yasuhide Mizune otururken, COO koltuğunda Sony’nin Başkan Yardımcısı Izumi Kawanishi oturuyor olacak. Ortak girişimle kurulan yeni şirket 2025 yılında ilk elektrikli otomobillerini piyasaya sürecek.

Elektrikli otomobil hedefleriyle yola çıkılan şirkette Honda üretim, güvenlik ve mobilite tarafında kaynak sağlarken; Sony görüntüleme, algılama, telekominikasyon, ağ ve eğlence teknolojileri tarafında kaynak sağlıyor olacak.

Buna ek olarak Honda, aynı zamanda General Motors (GM) ile birlikte Ultium pil teknolojisini kullanan uygun fiyat etiketine sahip elektrikli otomobiller için çalışma sergiliyor. Honda ve General Motors işbirliğinde üretilen ilk otomobillerin 2024 yılına kadar Kuzey Amerika’da satışa çıkması bekleniyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler