Cumartesi, Nisan 20, 2024

Sony Xperia PRO-I Tanıtıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Tokyo merkezli teknoloji üreticilerinden Sony bugün içerik oluşturucularını hedefleyen Xperia PRO-I akıllı telefonunu resmi olarak duyurdu. Xperia PRO-I modeli, 1.0 tipi bir sensör, 24 mm ZEISS Tessar Optics, Gelişmiş Görüntü İşleme ve AF (Otomatik Odaklama), 4K 120FPS video kaydı desteği ve daha fazlası ile birlikte geliyor.

Sony Xperia PRO-I Teknik Özellikleri:

Olağanüstü düşük ışık performansı, yüksek dinamik aralığı ve kusursuz bokeh için faz algılamalı Otomatik Odaklama (AF) teknolojisine sahip 1 inçlik ExmorRS® görüntü sensörünü kullanan ilk akıllı telefon modeli olan Xperia PRO-I, RX100 VII kamerasında kullanılan sensörün aynısının telefon için optimize edilmiş sürümünü kullanıyor.

Mobil cihazlar için üretilen BIONZ X görüntüleme işlemcisine ve ön uç LSI çerçevesinin yüzde 90’luk oranını kaplayan 315 aşama algılamalı AF noktasına sahip olan akıllı telefon karanlıkta çekim yaparken bile net görüntüler elde etmenizi sağlıyor ve odaklamanın zor olduğu yerlerde bile nesneleri yüksek hızda ve doğrulukta yakalamanıza olanak tanıyor.

sony xperia pro i 1
Sony Xperia PRO-I Tanıtıldı! 2

Yapay Zekadan güç alarak hareketli nesneleri yüksek doğrulukla takip edebilen Gerçek Zamanlı Eye AF ve Gerçek Zamanlı İzleme desteğine sahip bir Otomatik Odaklanma bu cihazda mevcut. Fotoğraf ve video konusunda oldukça üstüne düşünülmüş bu cihazda çift diyaframlı F2.0/F4.0 ZEISS Tessar Optics sensörü de cihazın kamera kümesinde bulunuyor böylelikle yüksek dinamik aralığı ve bokeh için kusursuza yakın görüntüler ortaya çıkıyor.

Sony Xperia PRO-I dünyanın ilk 120 FPS yüksek kare hızında 4K çözünürlükte video kaydı yapabilen akıllı telefon ünvanına sahip. Bu modelde video konusuna odaklanıldığı için cihazda askı aparatı için bir delik ve özel deklanşör tuşu bulunuyor ayrıca video düzenlemeleri için de Videoography Pro özelliği de yer alıyor.

Akıllı telefonun sahip olduğu “ilk” ünvanları bitmiyor; öyle ki video çekimi sırasında göze otomatik odaklanma (Eye AF) ve Nesne Takibini yapabilen ilk Xperia akıllı telefon modeli.

Akıllı telefonda 4K çözünürlüğünde HDR desteğine sahip 120 Hz yenileme hızına sahip OLED ekran bulunuyor. Ses tarafında Dolby Atmos desteği, 3.5mm kulaklık jakı, tam aşamalı stereo hoparlörler, 360 Reality Audio dahil olmak üzere çeşitli ses teknolojileri desteği de sunuluyor.

Corning Gorilla Cam Victus ile gelen akıllı telefon çeşitli düşmelere ve çizilmelere karşı üstün koruma sunuyor. Ayrıca Özçekim tarzı kayıtlar için yeni bir Vlog Monitor isimli aksesuarda cihazla birlikte tanıtıldı.

Fiyatı ne kadar?

Yeni Xperia PRO-I, Aralık ayında 1.800 Amerikan Doları fiyat etiketi ile satışa sunuluyor olacak. Sınırlı bir süre için, Xperia PRO-I ön siparişi veren müşteriler, ilgili vlog aksesuarlarında indirim fırsatına sahip olacaklar. Cihazın ülkemizde satılıp satılmayacağı konusunda henüz bir bilgi sahibi değiliz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler