Perşembe, Mart 28, 2024

Spotify, Videolu Podcast Özelliğini Test Ediyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Spotify, şimdi iki YouTube yıldızı ile başlayarak uygulamada videolu podcastleri test ediyor. Zane ve Heath: Unfiltered isimli YouTube kanalının sahipleri. YouTuberların kaydedilmiş video görüntülerini uygulamaya yüklemelerine olanak tanıyan küresel test, şovun Spotify podcast dinleyicilerinin yüzde 50’si için gösterilecek.

Her ne kadar bu sadece bir başlangıç testi olsa da, kaynak bu özelliğin gelecekte daha fazla podcast’e (ve daha hızlı) geleceğini söylüyor. İkili youtuber, bu yılın başlarında edinilen bir Spotify ağı olan Ringer’in programları için özellikle yararlı olacaktır, çünkü ekip zaten The Rewatchables gibi şovları YouTube’a yüklüyor.

Video ve ses senkronize olacak

Videolar, ses akışı ile senkronize edilecek ve dinleyiciler telefonlarını kilitlese bile oynatılmaya devam edecek ve reklam noktaları yine de oynatılacak, ancak video tek bir statik çekim olarak gösterilecek. Bu videolar yalnızca dil podcast’leri kaydında da yüklenecek, bu nedenle Spotify bunları küresel bir kitle için çevirmeyecek. Bu özellik masaüstü ve mobil Spotify uygulamalarında kullanılabilir.

spotify yeni arayüz
Spotify, Videolu Podcast Özelliğini Test Ediyor 2

Uygulamadaki kullanıcıların %50’si bu özelliğe erişim sağlayabilecek

Bir Spotify sözcüsü verdiği bir demeçte şunları dile geitrdi: “Spotify’da, kullanıcı deneyimimizi geliştirmek için rutin olarak birkaç test yapıyoruz. Bu testlerden bazıları daha geniş kullanıcı deneyimimize zemin hazırlarken diğerleri sadece önemli bir öğrenme işlevi görüyor. Şu anda paylaşacağımız başka bir haberimiz yok. ” dedi.

Spotify, YouTube’a Rakip olmanın peşinde

Spotify’ın testine iki YouTube yıldızı ile başlaması, Google’a ait şirkette doğrudan bir çekim gibi görünüyor. Bazı podcast’ler şovlarının video kayıtlarını YouTube’da yayınlar, çünkü şovlarını aranabilir kliplere ayırdıklarında YouTube’un öneri algoritmasından yararlanırlar.

Spotify yıllardır platformundaki videoyu çekici bir seçenek haline getirmeye çalışıyor. Canvas adında bir araçla döngü videoları içerir ve büyük adlar için özel video içeriği ve müzik videoları ile denenmiştir.

İnsanların Spotify’da video izlemek isteyip istemediklerini söylemek zor. YouTube’da podcast izleyen kullanıcılar bunu yalnızca kliplerden bir şov buldukları için yapıyor olabilir ve Spotify’ın bu trafikten yararlanmak için bu şovları Google aramasına yerleştirmesi gerekir. Dinlemek yerine podcast izlemekten hoşlanan insanlar, özellikle telefonlarını kilitleyip ses çalmaya devam edebiliyorlarsa Spotify’ın yapısıyla ilgilenebilirler.

Şirket, videolu podcastler için stüdyo kuruyor

Test, ses şirketi için daha büyük hırslara işaret ediyor. Zaten Los Angeles’ta sadece podcast kayıtlarını değil videoyu da kolaylaştıracak bir stüdyo yeri inşa ediyor. Şirket, insanların hangi formda tüketmek isterse istesin tüm içerik için bir yer olmak istiyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler