Cumartesi, Nisan 27, 2024

Steam Aileleri Özelliği Nedir? Neler Sağlayacak?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Steam, oyun paylaşmayı sevenler için yeni bir özelliğini daha duyurdu. Steam aileleri adıyla duyurulan yeni özellik, oyun paylaşımı için işleri biraz daha kolaylaştıracak. Yeni özelliğin detaylarına geçelim ve neler sunuluyor bakalım.

Steam Aileleri Özelliği Nedir?

Aslında bu özellik aile paylaşımı özelliğinin yeni yüzü denebilir. Yeni özellikte 6 üyeye kadar destek sunuluyor. Kullanıcılar kendileri hariç 5 aile üyesini daha hesaplarına ekleyebiliyor ve paylaşılabilir oyunlara erişim verebiliyor.

Aile üyeleri birbirlerinin paylaşılabilir oyunlarına erişim yapabildikleri gibi, oyunlarında kendi kayıtlarını da sağlayabilecek. Ayrıca kendi Steam başarımlarını kazanabilecek ve yine bağımsız olarak Steam atölye dosyalarına da erişim sağlayabilecek.

Bunun dışında Steam Aileleri sistemine yeni bir ebeveyn denetimi geldiğini de belirtelim. Yeni eklenen denetim sistemi sayesinde ebeveynler, çocuklarının hangi oyunlara erişip erişemeyeceklerini kontrol edebilecek. Ayrıca aktiviteler için de sınırlamalar ve kurallar konulabileceğini hatırlatalım.

Steam Aileleri

Aynı Anda Oyun Oynamak Mümkün mü?

Steam Aileleri sistemine ilişkin belki de en çok merak edilen soru bu oldu. Steam özelliği tanıtırken bu konuda da bilgi verdi. Gelen soruya bir örnekle cevap verildi. O örnek üzerinden ilerleyelim.

Diyelim ki bir adet Portal 2 ve bir adet Half Life oyununa sahipsiniz. Aile üyeleri farklı zamanlarda oyunları oynayabilecekler. Fakat aynı anda oynamak mümkün olmayacak. İki aile üyesi aynı anda Portal 2 oynamak istiyorsa, oyunun bir kopyasını daha satın alması gerekecek.

Yeni yüzüyle sunulan Steam aileleri sistemi için detaylar bu şekilde. Zaman içerisinde maksimum 6 üye kuralında ya da oyunların aynı anda oynanamaması konusunda değişiklikler olur mu bekleyip göreceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler