Cuma, Nisan 26, 2024

Steam Labs İle Steam’in Şekillendirilmesine Yardım Edin

Paylaş

silkroad gaminggentr

Steam Labs getirdiği yenilikleri kendisi tanıtıncaya kadar en ufak bir bilgi dahi sızdırmayan şirketlerden biri. Geçmişte bir yenilik getirmeden önce beğenmezlerse dışarıdaki kimseye söylemeden, Sanki öyle bir şey hiç olmamış gibi bir kenara atıyorlardı.

Şimdi ise yeni Steam Labs (Steam Laboratuvarları) isimli projeyle, getirsek nasıl olur dedikleri özellikleri kullanıcıların testine sunacaklar. “Geliştirilmesini istiyorsanız geri dönüşlerinizi geliştiricilerimizle paylaşın” diyerek bu özelliklerin, gelecek geri dönüşlere göre şekilleneceği. Başarılı olurlarsa ekleneceğini, olmazsa kapatılacağı belirtiliyor.

Bu özellikler experiments (Deneyler) adı altında toplanmış. Ve şuan 3 adet deney bulunmakta.

Steam Labs:
 Micro Trailers (mini tanıtımlar)

Oyunun tanıtımının 6 saniyelik kısa bir özetini, mağazadan sayfasına girmeden üzerine geldiğinizde oynaması.

 Interactive Recomender (İnteraktif Tavsiye)

Steam uygulaması üzerinden oyunlarımızı hali hazırda oynuyoruz. Bu deneyde ise Steam’in sizin hangi oyunları yoğunluklu olarak satın aldığınızı ve satın aldığınız oyunları ne kadar oynadığınızı alacak. Ve bu bilgilerden yola çıkarak makine öğrenmesi aracılığı ile bize vereceği oyun tavsiyelerinde kullanacak. Buna ek olarak bu oyunlara filtre konularak popüler olmayan bir oyun isterseniz size popüler olmayan oyunları tavsiye edecek. 

 Automatic Show (Otomatik Şov)

En son çıkan oyunları bir satış kanalı edasıyla bize sunan bir şov otomatik olarak hazırlanacak. bu şovda arkada oyun hakkında bilgiler veren bir konuşma da yer alıyor. Fakat şimdilik bu yapmacık olduğu gerekçesiyle gerçek insan sesi kullanılmış. Üzerinde çalıştıkları belirtiliyor.

Çoğunlukla bu otomatik şov olayını bot ile yapılmış fakat bilgisayarın oluşturması için az da olsa insan gerekiyormuş. “Bu özellik ile daha fazla uğraşalım mı? Bunun günlük veya haftalık insan müdahalesi olmadan oluşturulup çalışmasını istiyoruz.” sözlerinden de anlaşılacağı gibi buradaki deneyde kullanıcıların isteği nasıl olursa yollarına o şekilde devam edecekleri anlaşılıyor. Örnek vermek gerekirse bağımsız yapımcılı oyunların böyle bir şov ile tanıtılması nasıl tepkilere yol açardı?

Şimdiden Bu deneylerin Steam Mağazasına ekleneceği bile belli değil. Kullanıcıların geri dönüşleriyle şekillenip nereye doğru yöneldiği, deneylerin kaderini belirleyecek. Steam Labs’ın kendisi de bir deney ve gelişecek. “Fikirlerinizi ve geri dönüşlerinizi tartışmalarda paylaşmanızı umuyoruz. Birlikte deneyler yapmayı merakla bekliyoruz.” sözleriyle de akıllarında daha farklı deneylerin olduğunu tahmin ediyoruz.
Steam Labs 3 deney ile birlikte geldi. Half Life 3 onaylandı.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler