Perşembe, Nisan 25, 2024

SteelSeries Arctis Pro Wireless İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Merhaba sevgili hocalar, yeni bir inceleme ile sizlerle birlikteyiz. Birbirinden farklı bilgisayar ürünlerinin incelendiği hocanın masasında bugün SteelSeries Arctis Pro Wireless incelemesi gerçekleşecek.

Sunduğu bilgisayar ekipmanları ile piyasada kaliteli bir çizgi izleyen SteelSeries bu kez kaliteli sesi kablosuz kullanım ile buluşturduğu Arctis Pro Wireless kulaklık ile karşımıza çıkıyor. Bakalım kablosuz kulaklık bizlere neler sunuyor.

Kutu açılıyor

SteelSeries Arctis Pro kulaklığın kutusu oldukça şık bir yapıda hazırlanmış. Kutuyu açtığınızda içerisinden Arctis Pro Wireless kulaklık, transmitter, USB ses kablosu, optik ses kablosu, mobil ses ve şarj kabloları, mikrofon süngeri ve kullanım kılavuzları çıkıyor. Kutunun oldukça dolu olduğunu söyleyebiliriz.

SteelSeries Arctis Pro Wireless İncelemesi

SteelSeries Arctis Pro Wireless İncelemesi 013

SteelSeries Arctis Pro Wireless İncelemesi 017

Tasarım

SteelSeries bildiğiniz gibi ürettiği tüm ürünlerde ismi gibi şık bir stil sergiliyor. Arctis Pro kulaklıkta da bu şık stil sade bir yapı ile desteklenmiş. Tamamen mat ve siyah yapıda gördüğümüz kulaklık, sağlam yapısı ile de dikkat çekiyor. Özellikle kafa bandının esnek yapısı takdire şayan. 

Kafa bandı ciddi anlamda çok esnek. Öyle ki kulaklığı tutup iki yana açtığınızda bana mısın demiyor. Ancak kafa bandında bir eksik gördük. Kafa bandındaki yastık yetersiz kalmış. Uzun kullanımda bu ince yastık metal köprüyü hissettiriyor ve rahat bir kullanım sunmuyor. Bandın üzerinde biraz daha kalın bir yastık olmasını beklerdik. Bandın hemen altında ayarlanabilir cırt cırtlı kemer bulunduğunu ekleyelim.

SteelSeries Arctis Pro Wireless İncelemesi 022

Öte yandan kulaklık yastıkları son derece yumuşak ve rahat yapıda. Uzun kullanımda herhangi bir problem çıkartmayan kulak yastıkları döndürülebilir yapısı ile de kullanım kolaylığı sunuyor. Böylelikle her zaman bahsettiğimiz kulaklığı boyunda tutma hareketi bizler için sorunsuz şekilde gerçekleşmiş oluyor.

Gelelim Arctis Pro’nun tasarımındaki bir diğer detay olan kulaklık kapaklarına. Üzerinde herhangi bir RGB aydınlatma bulunmayan bu kapaklar, oldukça kolay ayrılıp takılabiliyor. Kapakların ayrılıp takılmasının mantığı ise alt tarafta bulunan batarya. Daha önce Nokia marka telefonlarda uzun yıllarca kullanıldığını gördüğümüz bu Lityum-iyon batarya kulaklığın tüm güç ihtiyacını karşılıyor.

SteelSeries Arctis Pro Wireless İncelemesi 021

Batarya tam kapasitede 10 saat boyunca kesintisiz bir kulaklık deneyimi sunuyor. Eğer bu süre benim için yetersiz diyorsanız da SteelSeries, kutuya eklediği ikinci bir batarya ile bu süreyi 20 saate çıkarmanıza olanak tanıyor. Bataryayı şarj etmek ise oldukça kolay, dilerseniz transmitter içinde, dilerseniz de kulaklık üzerinde kablo bağlayarak şarj dolum işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

SteelSeries Arctis Pro Wireless İncelemesi 015

Ergonomik yapının göründüğü bir diğer nokta ise mikrofon kısmı. Mikrofon kulaklık üzeride kendine ait yuvasında bulunuyor. Kullanmak istediğiniz zaman bulunduğu yerden çekerek uzatabiliyor ve dilediğiniz yere ayarlayarak kullanabiliyorsunuz. Kullanmayı bitirdiğinizde ise tekrar geri sürerek yuvasına oturtuyorsunuz. Bu yapıyı son derece kullanışlı gördüğümüzü belirtelim.

Arctis Pro’nun üzerinde bulunan tuşlara da değinecek olursak kullanım türüne göre ayrılmış 3 adet tuş görüyoruz. Bu tuşlar; güç tuşu, Bluetooth tuşu ve mikrofon tuşu. Mikrofon tuşu mikrofonu çalıştırmak için kullanılıyor ve kapattığınızda mikrofon üzerinde bulunan LED kırmızı renge bürünüyor. Bu rengi sizler değiştirebiliyorsunuz. Yine kulaklık üzerinde ses açıp kısmaya yarayan bir tekerlek de bulunuyor.

SteelSeries Arctis Pro Wireless İncelemesi 019

Kulaklık kısmını bitirdikten sonra diğer parçamız olan transmitterdan da bahsedelim. Yine siyah bir yapıda gördüğümüz bu verici, esasen kulaklık ile bilgisayar arasındaki iletişimi sağlıyor diyebiliriz. Transmitterın arka kısmına baktığımzda da 3.5mm jack giriş ve çıkışı, güç girişi, optik giriş ve çıkış ile birlikte mini-USB yuvası görüyoruz. 

SteelSeries Arctis Pro Wireless İncelemesi 014

Buradaki giriş ve çıkışlar kullandığınız sisteme göre kullanılıyor. Burada sistemden kastımız PC, PS4 ve mobil sistemler. Bizi ilgilendiren kısım PC olduğu için bağlantının nasıl yapılacağı özetini geçelim. PC bağlantısı için transmitterı mini-USB yuvasını kullanarak bilgisayara bağlıyorsunuz. Böylelikle tüm ses USB ile transmittera, oradan kablosuz olarak kulaklığımıza iletiliyor.

SteelSeries Arctis Pro Wireless İncelemesi 026

Öte yandan transmitter üzerinde batarya yuvası ile birlikte ufak bir OLED panel, bir adet tuş ve kontrol tekerleği bulunuyor. Panelde ise batarya durumu; bağlantı bilgisi, ses seviyesi gibi bilgiler yer alıyor. Bu başlıklar üzerinde ayarlamalar ve değişiklikleri yine bu buton ve tekerlek yardımı ile gerçekleştirebiliyorsunuz.

SteelSeries Arctis Pro Wireless İncelemesi 023

SteelSeries Arctis Pro Wireless İncelemesi 020

SteelSeries Arctis Pro Wireless İncelemesi 012

SteelSeries Arctis Pro Wireless İncelemesi 009

SteelSeries Arctis Pro Wireless İncelemesi 008

SteelSeries Arctis Pro Wireless İncelemesi 003

Arctis Pro’nun tasarımını bitirdik, şimdi gelin kulaklığın bizlere sunduğu performansa göz atalım.

Performans

SteelSeries, Arctis Pro’da gerçekten kaliteli, kullanışlı ve şık bir tasarım kullanmış. Cihazın bu başarısının performans alanında da gerçekleştirildiğini söyleyebiliriz. Özellikle kulaklığın sunduğu ses kalitesi gerçekten muazzam seviyede. En ince sesleri bile ayırt edebildiğimiz Arctis Pro, özellikle oyun içi ses deneyiminde çok başarılı işler çıkartıyor. Ses yalıtımının da yeterli düzeyde olduğunu gördüğümüz kulaklık işini hakkıyla yerine getiriyor.

SteelSeries Arctis Pro Wireless İncelemesi 005

Bu bağlamda Arctis Pro‘nun teknik verilerine değinecek olursak Arctis Pro, 40mmlik Neodimyum sürücüler barındırıyor. Sürücüler 10 ile 40,000Hz bazında frekans taşırken, 102 dbsPL hassaslık ve 32 ohm değerinde empedans sunuyor. Aynı zamanda Hi-Res ses ile birlikte, Bluetooth 4.1, Dolby Digital ve DTS ses teknolojileri kulaklığa entegre edilmiş. 

Mikrofon kanadına baktığımızda ise diğer kulaklıklardan çok iyi derecede ses yakalayabilen ve çift yönlü gürültü engelleyen bir mikrofon ile karşılaşıyoruz. 100 ile 10,000Hz aralığında frekans taşıyan bu mikrofon, -38 dBV/Pa hassaslık sunuyor. Aynı zamanda mikrofonun empedans değeri 2200 ohm.

SteelSeries Arctis Pro Wireless İncelemesi 006

Bu değerlere baktığımızda Arctis Pro’nun kağıt üzerinde bile oldukça iyi işler çıkardığını görmekteyiz. Transmitter ile ilgili teknik verilerde ise 12 metrelik çekim alanı ve 5-40.000Hz 2.4G aralığı görmekteyiz. Bu mesafe de oturma salonu ya da PC odanız için oldukça yeterli düzeyde olacaktır. Son olarak transmitterın güncellenebilir bir yazılıma sahip olduğunu da belirtelim. 

Son yorum ve fiyat

Evet değerli hocalar, Arctis Pro incelememizin artık sonuna gelmiş bulunmaktayız. Kulaklığı detaylı olarak inceledikten sonra rahatlıkla şu yorumu yapabiliriz: bütçesi olanlar için tercih edilebilecek ender kablosuz kulaklıklardan biri. Zira sunduğu ses deneyimi ve işlevsel tasarımı bu kulaklığı rakiplerine göre bir adım önde tutuyor.

SteelSeries Arctis Pro Wireless İncelemesi 002

Tabii ki bu performans ve tasarımın bir maliyeti, fiyatı bulunmakta. SteelSeries Arctis Pro kulaklık e-ticaret sitelerinde ortalama 2000 Türk lirasına satılmakta.

Sevgili hocalar, bir inceleme yazısının daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu inceleme yazımızda sizlere SteelSeries Arctis Pro Wireless kulaklıktan bahsettik. Ürün ile ilgili detaylı incelemeye ve satın alma bağlantılarına aşağıda bulunan videodan ulaşabilir, kulaklık hakkında görüş ve yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz. 

Yeni bir yazıda görüşmek üzere, hoşça kalın!

SteelSeries Arctis Pro Wireless Kulaklık İncelemesi

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

2 YORUMLAR

  1. Kulaklık çok güzel kesinlikle konsol’da oyun ve film izlemek için alınabilecek bir kulaklık fakat marka Ülkemizde çok yaygın olmadığından yedek parça da bulunması imkansız oluyor çok araştırmama rağmen yedek batarya satan ne bir mağaza ne de bir distribütör bulamadım bu sebepten de ürünü bir türlü alamıyorum Türkiye’nin bir an önce Teknoloji bakımından kendini gelişip büyük markaların ülkemize yatırım yapmasını sağlaması şart aksi taktirde o mağaza senin bu internet sitesi benim diye dolanır dururuz yedek parça bulmak için

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler