Cuma, Nisan 26, 2024

T-Mobile, Voice Over 5G (VoNR) Teknolojisini Duyurdu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Almanya merkezli GSM operatörlerinden T-Mobile, 5G üzerinden telefon görüşmeleri sağlayan yeni özelliğini duyurdu ve kullanıma sundu 5G üzerinden ses iletimi sağlayan VoNR teknolojisi artık Portland, Oregon, Salt Lake City ve Utah bölgelerinde sınırlı T-Mobile hizmet bölgelerinde kullanılabilecek.

Şirketin tanıttığı yeni teknolojinin Amerika Birleşik Devletleri bölgesinde bu sene daha fazla bölgede kullanıma sunulması hedeflenirken Galaxy S21 sahipleri VoNR’dan anında faydalanabilecek. Galaxy S22 kullanıcılarının ise ilerleyen zamanlarda yayımlanacak olan bir güncelleme ile VoNR desteğine sahip olacak.

5G VoNR
T-Mobile, Voice Over 5G (VoNR) Teknolojisini Duyurdu! 2

T-Mobile, yaptığı bir açıklamada bu teknolojinin artık 4G ve 4G LTE bağlantıları arasında geçişe gerek kalmayacağını ve böylelikle 5G teknolojisinin tam anlamıyla kullanılabileceğini vurgularken bu teknoloji “Saf 5G” olarak nitelendirdi:

Bağımsız 5G, 4G LTE ağı ve 4G çekirdeğine olan ihtiyacı ortadan kaldırarak 5G’nin gerçek potansiyeline ulaşmasını sağlayacak.

T-Mobile

Geride bıraktığımız aylarda Amerika Birleşik Devletlerinde 3G ağları tamamen ortadan kalktı ve VoNR’ın duyurulması ile birlikte 4G LTE teknolojisi de yavaş yavaş kullanımdan kalkacak. Özellikle üreticiler 5G destekli telefonlar piyasaya sürerken ve 5G teknolojisi yaygınlaşmaya devam ederken 4G LTE ağının da kullanımdan kalkması bekleniyor.

Fakat beklentilerde 4G LTE ortadan kalkarken, VoLTE teknolojisinin telefon görüşmelerini sağlaması için halen kullanımda olması bekleniyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler