Cuma, Nisan 19, 2024

Tesla Autopilot Sistemi Önemli bir Yenilik Aldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Elektrikli araçlar sınıfında lider konumda olan Tesla, otomatik pilot özelliği için de geliştirmeler üzerinde çalışıyordu. Çalışmalar sonuç verdi ve uzun süredir beklenen Tesla Autopilot güncellemesi geldi.

Yeni güncellemeyle beraber artık araçların şehir içindeki yetenekleri artıyor. Otomatik pilot özelliğinden biraz daha fazla yararlanmanızı sağlayan sistemden söz edelim.

Tesla Autopilot, algılama yetenekleri geliştirildi

Bir süredir beta programında denenen yeni güncelleme ile artık Tesla araçları kırmızı ışık ve trafik levhalarını algılayabiliyor. 2020.16.6 yazılım güncellemesinden sonra, aracı otomatik pilota aldığınız zaman, trafik ışıkları ve dur levhaları algılanabiliyor ve araç güvenli mesafe içerisinde frenleme yaparak duruyor.

Diyelim ki aracınız otomatik pilot sürüşünde ve önünüzde trafik ışıkları var. Sistem artık bu trafik ışıklarını algılayabiliyor ve eğer ışık kırmızı yanıyorsa, ekranda kırmızı bir şerit gösteriliyor. Bu şerit aracın güvenli durma mesafesini işaret ediyor. Kırmızı şeride geldiği zaman otomatik pilot aracı durduruyor.

Durum hakkında sürücülere de ekran üzerinden bilgi gösteren yeni güncellemenin şimdilik sadece ABD genelinde geçerli olduğu açıklandı. Ayrıca bu özellik gelen güncelleme içerisinde hala beta sürümünde. Yani geliştirmeler bir süre daha devam edecek gibi duruyor. Diğer ülkeler için güncellemenin ne zaman geleceği ve Tesla Autopilot sisteminin ne zaman değişeceği ise bilinmiyor. Bunun için markanın detaylı bir hazırlık içerisine girmesi ve tüm bölgelerde navigasyon sistemlerini genişletmesi gerekiyor.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler