Cuma, Nisan 26, 2024

Tesla, Yangın Riskini Sınırlamak Amacıyla Yazılım Güncellemesi Araştırmasında

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), Tesla’nın bu yılın başlarında gönderdiği ve birkaç pil ateşi raporunu  ele almasını amaçlayan bir yazılım güncellemesini araştırıyor. Bazı sahipler, Mayıs ayı içerisinde yayınlanan güncellemein Tesla’ların nihai menzilini belirgin bir şekilde azalttığını belirtti. Hatta birkaçı bu konuda sahtekarlık iddiası ile şirkete dava açtı.

main nhtsa logo wo tag e1570268983692

NHTSA geçtiğimiz Eylül ayında bu müşterilerin bazılarını temsil eden bir avukattan “kusur dilekçesi” aldı. NHTSA’dan Tesla’nın bu yılın başlarında bildirilen yangınlara neden olabilecek bir arızayı araçlarında sakladığını anlayabilmek için yazılım güncellemesini araştırmasını istedi.

NHTSA konu hakkında şunları dile getirdi:

“Tesla, araçlarındaki akülerle ilgili potansiyel olarak yaygın ve tehlikeli bir sorunu maskelemek ve örtbas etmek için kablosuz yazılım güncellemelerini kullanıyor”

Soruşturmayı açan avukat Tesla’yı “örtbas” etmek ile suçladı!

Tesla, hakkında çıkan bu soruşturmalara ve olaylara anında yorum yapma taleplerine cevap vermedi.

Arıza dilekçeleri, NHTSA’nın aldığı tipik şikayetlerden daha fazla bilgi gerektiriyor. Önemli bir şekilde, ajansı daha kesin davranmaya zorluyorlar: insanlar soruşturmayı takiben, NHTSA aleyhine iddia edilen kusurlardan etkilenen otomobiller için geri çağırma yapılmalı ya da bulgularını yapmama kararını açıklayan federal sicilde yayınlanmasını istiyorlar.

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler