Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Tam Bir Fiyasko: The Day Before Sunucuları Kapanıyor

The Day Before için yolun sonu geldi. Firma oyunun sunucularının ne zaman kapanacağına ilişkin yeni bir açıklamada bulundu. İade süreci de devam ediyor.

Paylaş

silkroad gaminggentr

The Day Before, uzunca bir zaman çıkışı beklenen oyunlar arasında yerini aldı. Oyun sonunda çıkış yaptı ama tam bir fiyasko ile sonuçlandı.

Yapım o kadar çok eleştiri aldı ki oyun iptal edildi. Hatta daha önce paylaştığımız haberlerde de söz ettiğimiz gibi geliştirici firma Fntastic battı. Bu noktada satışları da durdurulan oyun için yeni bir karar geldi.

The Day Before Sunucuları Kalıcı Olarak Kapanıyor

Firma zaten oyunu iptal ettiklerini ve şirket kapanmadan önce oyunculara iadelerin yapılacağını duyurmuştu.

Fakat bu süreçte oyunun sunucuları da açık bırakılmıştı. Haliyle oyuncular, oyunu oynamaya devam edebiliyordu. Yeni açıklamada ise sunucuların kapatılacağı tarih duyuruldu.

22 Ocak 2024 sonrasında sunucular tamamen kapanacak. Bu da demek oluyor ki oyuna tamamen veda edeceğiz.

Ücret İadeleri Yapılacak mı?

İade sürecine ilişkin de yeni bir açıklama var. Firma Steam ile beraber çalıştıklarını belirterek oyunu iade etmek isteyen herkese paralarının geri ödeneceğini duyurdu.

Şunu da belirtelim ki henüz tüm oyuncular geri ödemelerini alamadı. Süreç ne zaman tamamlanacak belli değil. Fntastic firmasının söylediğine göre, para iadelerini hızlandırmak için Steam ile anlaşmalar devam ediyor.

The Day Before

İleride oyun için daha ne gibi gelişmeler yaşanacak bilemiyoruz ama şu var ki The Day Before bir şekilde tarihe geçmeyi başardı. Zira oyunun beğenilmemesi, geliştirici firmanın batmasına neden oldu. Oyun sektöründe unutulmayacak olaylardan biri olarak hafızalarımızda kalacaktır.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler