Cumartesi, Temmuz 27, 2024

TikTok Alternatifi Sosyal Medya Uygulaması: Triller

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünyanın en popüler videolu sosyal medya platformu TikTok; kimi kitleler tarafından çok itici bulunuyor ve bunun sebebi de platformdaki çoğu kullanıcının içerisinde anlam barındırmayan saçma sapan videolar paylaşması. Tabi ki platform içerisinde kaliteli paylaşımlar yapan insanlar mevcut fakat bu videoların çokluğu platformdaki kaliteli videoların keşfete düşürmesini zorlaştırıyor.

Fakat TikTok alternatifi bir başka video daha mevcut; Triller. Bu uygulama işleyiş ve kullanıcı arayüzü açısından TikTok’a oldukça benziyor. Triller, 23 Temmuz 2015 tarihinde piyasaya sürülmüş o zamanki adıyla Musical.ly ile rekabet eden bir sosyal medya platformu.

triller screenshots
TikTok Alternatifi Sosyal Medya Uygulaması: Triller 2

Amerika Birleşik Devletleri merkezli uygulamayı internet sitesi üzerinden de kullanılabiliyorsunuz ve kullanış konusunda TikTok ile aynı. Ayrıca uygulamayı Türkiye’den kullansanız bile evrensel olarak aynı keşfeti ve aynı algoritmanın sizlere sunduğu videoları keşfetinizde görebiliyorsunuz.

Bilmeyenler için; Musical.ly Ağustos 2014 tarihinde piyasaya sürüldü ve ilk dönemlerinde oldukça popülerdi. Amerikan Gençlerine hitap eden uygulama 9 Kasım 2017 tarihinde Çin merkezli ByteDance şirketi tarafından satın alındı ve ismi TikTok olarak değiştirildi.

Triller uygulaması hem Android hemde iOS işletim sistemlerinde mevcut.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler