Cumartesi, Nisan 20, 2024

TikTok’ta Artık 10 Dakikalık Video Yayınlayabileceksiniz!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Hafta başı itibariyle bazı TikTok kullanıcıları, uygulama tarafından aldıkları bir bildirim ile 10 dakikaya kadar video yükleyebileceklerine dair bilgilendirme aldılar. Şirket, The Verge ekibine verdiği demeçte mevzubahis güncellemenin dünya çapında gerçekleştirildiğini söyledi.

TikTok yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi: “Bugün, dünyanın dört bir yanındaki içerik oluşturucularımıza daha da yaratıcı olanaklar sunacağını umduğumuz 10 dakikaya kadar olan videoları yükleme özelliğini kullanıma sunmaya başlamaktan heyecan duyuyoruz.”

Geçen sene 1 dakikalık süreyi, 3 dakikaya çıkarmışlardı

tiktok uygulamasi sosyal medyayi sa TU5c cover
TikTok'ta Artık 10 Dakikalık Video Yayınlayabileceksiniz! 2

TikTok ilk zamanlarda maksimum 1 dakikalık süre sınırına sahipti ve bunu geçtiğimiz Temmuz ayında 3 dakikaya yükseltti. Şirket, video başına izin verilen süreyi uzatarak kullanıcılarından daha fazla etkileşim görmeyi amaçlıyor bu da daha yüksek reklam gelirleri ile sonuçlanabilir.

Seçilmiş bazı kullanıcılar zaten beş dakikalık videolar yükleyebiliyorlardı fakat TikTok’un en son güncellemesi ile birlikte bütün kullanıcılar uzun metraj videolar yayınlayabilecekler. Bu değişiklik daha fazla kullanıcının video çekmesi konusunda teşvik edici bir hareket olacak ve genel etkileşimi artırabilecek fakat “Sizin İçin” algoritmasıyla ne kadar iyi çalışıp çalışmayacağını henüz bilmiyoruz.

Şirketin Sosyal Medya Danışmanı ve Endüstri Analisti Matt Navarra, The Verge ekibine vermiş olduğu demeçte daha uzun formatlı videodan para kazanmanın daha kolay olduğunu ve kullanıcıları daha uzun süre ekran başında tuttuğunu söylüyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler