Perşembe, Nisan 25, 2024

TOGG’un Fabrika Arazisi Devlet Tarafından Hibe Edilecek: Bir Kuruş Dahi Alınmayacak!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bugün yayımlanan Resmi Gazete‘de yerli otomobil şirketi TOGG ile ilgili iki destek kararı yer aldı. Alınan yeni kararlara göre yerli otomobil üreticisi TOGG ve yerli otomobile batarya ile modül üretimi yapacak olan şirketin üretim arazileri devlet tarafından tek bir kuruş bile alınmadan ücretsiz devredilecek.

Konu ile ilgili Cumhurbaşkanı Kararı’na eklenen yeni fıkra ile, yerli otomobil projesine yeni bir destek daha ekledi. Buna göre TOGG’un üretim yapacağı arazi, yatırımın tamamlanması ve öngörülen istihdamın beş yıl süre ile sağlanması halinde girişime ücretsiz olarak tahsis edilmiş olacak.

TOGG’un dışında bir başka destek ise devlet tarafından, batarya hücresi ve modül üretimi yapacak tesise geliyor. Bu karar ile birlikte Bursa’nın Gemlik ilçesinde yer alan iki ayrı taşınmazın belirli kısımları ile bir taşınmazın tamamı “Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojileri A.Ş.” firmasına devredildi.

TOGG’u ilgilendiren Resmi Gazete kararı

togg resmi gazete
TOGG'un Fabrika Arazisi Devlet Tarafından Hibe Edilecek: Bir Kuruş Dahi Alınmayacak! 3

Bursa ili, Gemlik İlçesi, Gençali Mahallesi, 2073 numaralı parselde yer alan 1.071.801,49 metrekare yüzölçüme sahip taşınmaz üzerinde, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi lehine doğrudan, hasılat payı alınmaksızın, 49 yıl süreyle bağımsız ve sürekli nitelikte irtifak hakkı tesis edilecek olup, öngörülen yatırımın tamamlanması ve istihdamın beş yıl süreyle sağlanması şartıyla söz konusu taşınmaz, talepleri halinde tapuda anılan Şirket adına bedelsiz olarak tescil edilebilir.

Resmi Gazete

Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojileri A.Ş. kimdir?

SIRO ya da SIRO Silk Road Temiz Enerji Çözümleri, 2021 yılında Türkiye’de, TOGG ve Farasis ortaklığında kurulan ve amacı elektrikli araçlar için batarya sistemleri üretmek olan bir şirkettir.

Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojileri A.Ş. hakkındaki Resmi Gazete Kararı

Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojileri A.Ş. resmi gazete karari
TOGG'un Fabrika Arazisi Devlet Tarafından Hibe Edilecek: Bir Kuruş Dahi Alınmayacak! 4

Bursa ili, Gemlik İlçesi, Gençali Mahallesinde bulunan 134 ada, 4 parsel numaralı 3.024.555,87 metrekarelik taşınmazın EK-1’de koordinatları belirtilen 590.046,23 metrekarelik kısmı ile Gemlik İlçesi, Hisar Mahallesinde bulunan 521 ada, 1 parsel numaralı taşınmazın tamamı ve 520 ada, 1 parsel numaralı 13.361,17 metrekarelik taşınmazın EK-2’de koordinatları belirtilen ve kıyı kenar çizgisi dışında kalan 11.126,00 metrekarelik kısmı üzerinde, Siro Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojileri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi lehine doğrudan, hasılat payı alınmaksızın, 49 yıl süreyle bağımsız ve sürekli nitelikte irtifak hakkı tesis edilecek olup, yatırımın tamamlanması ve öngörülen istihdamın beş yıl süreyle sağlanması şartıyla söz konusu taşınmazlar, talepleri halinde tapuda anılan firma adına bedelsiz olarak tescil edilebilir.

Resmi Gazete
Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler