Salı, Nisan 16, 2024

TRT Bandrol Vergisi Akıllı Telefon Satışlarını Vurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz aylarda sizlere duyurmuş olduğumuz TRT Bandrol vergisi akıllı telefon fiyatlarına yansımaya başladı. Fazladan ödeyeceğimiz düzenleme ile birlikte akıllı telefon satışlarında büyük bir düşüş görülüyor.

 

TRT Bandrol’den Akıllı Telefonlar Nasıl Etkilendi ?

 

Akıllı telefon pazarında dahili radyo alıcısına sahip olan tüm cihazların TRT Bandrol vergisi kapsamına otomatik olarak alınacağı belirtilmişti. Ancak iş bununla kalmadığı gibi, yeni düzenlemeden sonra artık TRT Bandrol vergisi internete bağlanabilen tüm cihazlardan da alınacağı konusunda yeni bir düzenleme yapıldı.

Düzenlemeden sonra internet bağlantısı sağlayabilen tüm akıllı cihazların fiyatlarında %8‘lik bir artış görülürken, tablet ve bilgisayarlarda ise %2 ile %3 oranında artış görüldü.

akilli-telefon-kullanim

 

Yeni Bir Cihaz Aldığımızda Ne Kadar Fazla Ödüyoruz ?

 

Yapılan düzenlemeden sonra, örnek vermek gerekirse 2.000 TL‘ye bir akıllı telefon aldığınızda 160 TL fazla öderken, 4000 TL’lik bir cihaz aldığınızda 320 TL fazladan TRT Bandrol vergisi ödemeye başlıyoruz.

Vergi düzenlemesi sağlandıktan sonra satışlarda ciddi bir düşüş yaşanırken, genellikle e-ticaret siteleri ve teknoloji marketler bu sarsıntıdan ciddi şekilde etkilendiler. MOBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Ekşi‘nin yaptığı açıklamalarda ise TRT Bandrol ücretleri alınmaya başladıktan sonra, sektörde ciddi şekilde daralmalar yaşanmaya başladığının altını çizdi. Ayrıca “son yıllarda akıllı telefon satışlarında beklenen adetlere ulaşılamadığı gibi, son bir kaç ay içerisinde cep telefonu satışlarında %20‘lik düşüş görüldü.” açıklamalarında bulundu.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

6 YORUMLAR

  1. Bandrol nedir : türkiye cumhuriyeti’nde satın alınan her radyo televizyon cihazı ile yalnızca trt yayınlarının izleneceği öngörülerek konulmuş olan aparattır. minicik bir bandroldür. elektronik bir cihaz satın aldığınızda yanar dönerli rengi ve sempatik tavırları ile dikkat çeker. siz onu beğenerek izlerken o satın aldığınız cihazın fiyatına ortalama %16 koyar. bilgisayarınızın tv kartından, trt dinlemediğiniz radyo alıcılı mp3 çalarınıza, otomobilinizin radyosuna kadar heryerde karşınıza çıkar. olmazsa olmazdır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler