Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Valorant, Eski Windows Sürümlerinde Oynanamayacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Riot Games’in en çok tutan projelerinden biri olan Valorant, hilecilere karşı yeni önlemler alma konusunda kararlı. Oyunda hile kullanımının tam olarak önüne geçmek isteyen firma Vanguard yazılımıyla beraber büyük ölçüde hile kullanımını da azaltmayı başarmış durumda.

Görünen o ki Riot Games’in bu konuda önlemleri de devam edecek. Zira firma bu kez çok daha radikal bir karar ile gündemde.

Valorant, Eski Windows Sürümlerine Desteğini Kesiyor

Paylaşılan bilgilere göre Vanguard yazılımı için bir güvenlik sorunu oluşmaması adına oyunun eski Windows sürümlerine olan desteği kesilecek. Windows 8.1, Windows 8 ve Windows 7 sürümlerinden oyunun kaldırıldığını göreceğiz.

Tek neden Vanguard yazılımının güvenliği de değil. Yeni gelecek olan güvenlik yamalarının sorunsuz bir şekilde kullanılması adına da eski Windows sürümleri için destek son bulacak. Ayrıca kararın uygulanması için de öyle çok uzun bir zaman verilmiş değil.

Valorant

14 Mart 2023 itibariyle oyunun Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 kullanıcıları Valorant’ı oynayamayacak. Oyunu oynamak için en az Windows 10 işletim sistemi gerekecek. Bu karar oyuncu sayısını ne kadar etkiler onu da zaman gösterecek.

Windows’un eski sürümlerinin kullanım oranlarını düşünecek olursak, oyuncu sayısında çok fazla bir kayıp olmayacağı yorumunda bulunabiliriz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler