Cuma, Nisan 19, 2024

Walmart Tesla Tırlarından 15 Adet Ön Sipariş Verdi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Tesla tarafından üretilecek olan ve ortalığı şimdiden karıştıran Tesla Semi ortalığı kasıp kavurmuş olacak ki Walmart 15 adet ön sipariş verdi.

Filosunda yaklaşık 6.000 araç bulunan Walmart ise pilot bölge olacak ABD ve Kanada için yeni araçlarının ön siparişini vermiş durumda.

Walmart tarafından yapılan açıklamada, “Alternatif yakıtlı kamyonlar da dahil olmak üzere yeni teknolojiyi test etmek için uzun bir geçmişe sahibiz. Bu yeni ağır elektrikli aracın ilk pilot projesi arasında yer almaktan heyecan duyuyoruz.” dedi.

Walmart konu hakkında ek olarak “Bu teknolojinin tedarik zincirimizde nasıl ilerlediğini ve emisyonları düşürdüğünü test etmek istiyoruz. Böylece uzun vadeli sürdürülebilirlik hedeflerimizin bir kısmını karşılamamıza nasıl yardımcı olabileceğini görebileceğimizi düşünüyoruz.” diye bu alımın hedeflerini pekiştirdi.

Tesla Semi

Firmanın yeni canavarı olan bu tır 500 mile kadar yol alabiliyor ve süper arabalardan daha iyi bir aerodinamik yapıya sahip. Elon Musk birçok alana el atıyor ve atacak gibi duruyor. Sizce bir sonraki hedef neresi olacaktır?

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler