Perşembe, Nisan 18, 2024

Windows 11 Ne Zaman Yayınlanacak: Tarih Belli Oldu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım ve teknoloji devi Microsoft, yeni nesil işletim sistemi Windows 11’in 5 Ekim’de piyasaya sürüleceğini duyurdu. Görsel yeniliklerin başta olduğu yeni işletim sistemi, uygun Windows 10 bilgisayarlar veya önceden yüklenmiş Windows 11 ile birlikte gelen yeni donanımlar için ücretsiz yükseltme olarak sunulacak.

Windows 11 sürümüne ücretsiz yükseltme, 5 Ekim’de tüm bilgisayar sahiplerinin kullanıma sunulacak, ancak geçmişteki birçok Windows yükseltmesi gibi, kademeli olarak sunuma başlanılacak. Yükseltme ilk etapta uygun ve yeni bilgisayarlara sunulacak ve ardından Windows 11, 5 Ekim’i takip eden haftalarda ve aylarda daha fazla cihaz için kullanılabilir hale getirilecek.

Windows 11 Dark Theme 2
Windows 11 Ne Zaman Yayınlanacak: Tarih Belli Oldu! 3

Microsoft’un Windows pazarlama genel müdürü Aaron Woodman, yaptığı açıklamalarda şu sözleri dile getirdi:

“Windows 10’dan edindiğimiz muazzam öğrenmelerin ardından, size mümkün olan en iyi deneyimi sunduğumuzdan emin olmak istiyoruz. Tüm uygun cihazlara 2022’nin ortalarına kadar ücretsiz Windows 11 yükseltmesinin sunulmasını bekliyoruz.”

Mevcut Windows 10 işletim sistemi yüklü bilgisayarlarda, Windows Update merkezi Windows 11 yükseltmesi için ne zaman kullanılabilir olduğunu insanlara bildiren yeni bir güncelleme aldı. Ayrıca, cihazınızın Windows 11 yükseltmesi için uygun olup olmadığını Windows Update veya Microsoft’un özel PC Sağlık Kontrolü uygulaması (şu anda yayında) aracılığıyla kontrol edebilirsiniz.

5 Ekim’de tüm destekleyen cihazlar Windows 11 yükseltmesi alacak

lcimg 9abbdc71 7b16 4ba0 b22a 2e6b359bcd82
Windows 11 Ne Zaman Yayınlanacak: Tarih Belli Oldu! 4

Windows 11 işletim sistemi, 5 Ekim’de piyasaya sürülecek olsa da, yeni sürüm piyasaya sürülür sürülmez duyurulan tüm özellikleri kullanamayacak. ABD Merkezli şirket, Amazon ve Intel ile işbirliği yaparak Android uygulamalarını Windows 11 işletim sistemine getiriyor ve böylelikle ek bir emülatöre ya da yazılıma gerek kalmadan çoğu Android uygulaması Windows 11 üzerinde açılabilecek, ancak bu özellik 5 Ekim itibari ile kullanılamayacak. Önümüzdeki aylarda Windows Insiders için Windows 11’deki Android uygulamalarının bir önizlemesi sunulacak ve bu da muhtemelen 2022 yılına kadar tüm Windows 11 kullanıcılarına sunulmayacağını gösteriyor.

Windows 11 herkes tarafından kullanılabilecek fakat şirket tarafından desteklenmiyorsa tehlikede olacaksınız

Microsoft, geride bıraktığımız haftalarda Windows 11 için minimum sistem gereksinimlerini netleştirdi, ancak bunları karşılamayanlar için bir geçici çözüm de ortaya koydu. Bilgisayarda iki veya daha fazla çekirdekli 64 bit 1 GHz işlemci, 4 GB RAM, 64 GB depolama alanı ve TPM 1.2 yongası olduğu sürece, Windows 11’i ISO aracılığıyla manuel olarak herhangi bir bilgisayara yükleyebileceksiniz. Ancak geçici çözümü kullanırsanız, bilgisayarınız şirket tarafından tam olarak desteklenmeyecek. Bu, desteklenmeyen bir Windows 11 bilgisayarın Windows Update’e ve hatta güvenlik yamalarına erişemeyeceği anlamına geliyor.

Bilgisayarınız Windows 11 işletim sistemi ile tam uyumlu değilse, Microsoft 14 Ekim 2025 tarihine kadar Windows 10 işletim sistemini desteklemeye devam edecek. Yine de Microsoft’un önümüzdeki dört yıl içinde Windows 10 için kaç büyük güncelleme yayınlayacağı belli değil. Bu yılın sonlarında Windows 10 kullanıcılarına Linux için Windows Alt Sisteminde (WSL) GPU hesaplama desteği, Windows Hello geliştirmeleri ve WPA3 H2E Wi-Fi güvenlik desteğini içeren bir 21H2 güncellemesi geliyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler