Salı, Nisan 23, 2024

Xiaomi, Mi CC9, Mi CC9e ve CC9e Meitu Custom Edition Adını Verdiği 3 Yeni Akıllı Telefonu Tanıttı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Xiaomi bugün uzun zamandır merakla beklenen Mi CC9 ailesini düzenlemiş olduğu lansman ile beraber tanıttı. CC9, CC9e ve CC9 Meitu Custom Edition olarak adlandırılan bu yeni cihazlar Xiaomi’nin Meitu adlı firma ile yaptığı işbirliğiyle doğan ilk telefonlar olduğunu söyleyebiliriz.

Xiaomi Mi CC9 Özellikleri

Xiaomi Mi CC9, 6.39 inç büyüklüğünde ve 2340 x 1080 piksel çözünürlük sunan Süper AMOLED bir ekran ile beraber geliyor. Gücünü Qualcomm’un 10nm üretim süreci ile geliştirilen Snapdragon 710 yonga setinden alan cihaza 6 – 8GB RAM seçeneği eşlik ederken depolama kısmında ise 64GB / 128GB / 256GB olmak üzere üç farklı seçeneğin bulunacağını belirtelim.

Kamera kısmına bakıldığında ise arka tarafında 48MP ana kamera + 8MP geniş açılı bir kamera ve 2MP çözünürlüğünde derinlik algılama sensörünün bulunduğu cihazın ön tarafında ise Xiaomi’nin kendi sınıfında en iyisi olduğunu iddia ettiğin 32MP çözünürlüğünde f / 2.0 açıklığına sahip bir adet selfie kamerası bulunuyor. Mimoji kullanarak, kullanıcılar 165 çeşit saç stili, yüz ve aksesuar arasından seçim yaparak kendilerinden animasyonlu karakterler yaratabilirler. Mimoji fotoğraflara ve videolara uygulanabiliyor.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde Android Pie üzerine kurulu MIUI 10 arayüzü ile beraber çıkan Xiaomi Mi CC9, 27W hızlı şarj destekli 4.030mAh bir bataryadan besleniyor. Ayıca cihazın 3.5mm kulaklık girişi, NFC ve bir IR bağlantı noktaları bulunuyor.

gsmarena 001

Xiaomi Mi CC9e Özellikleri

Mi CC9 ailesinin bir diğer üyesi olan Mi CC9e’nin sonunda yer alana “e” ifadesi Essential Edition anlamına geliyor. Yani ilk modelde bulunan özelliklerin pek çoğu ekran ve yonga seti hariç bu modelde karşımıza çıkıyor. Ekrana baktığımızda ise 6 inç büyüklüğe sahip 1560 x 720 piksel çözünürlükteki bir ekranın karşımıza çıktığı görülüyor. Yonga seti olarak ise akıllı telefon 11 nm üretim süreci ile geliştirilmiş olan Qualcomm’un Snapdragon 655’i kullanıyor. Batarya kapasitesi olarak aynı kalan cihaz, 18W hızlı şarj hızlı şarj desteğine sahipken, bir üst modeli olan Mi CC9 modeli yukarıda belirttiğimiz gibi 27W hızlı şarj desteğine sahip.

gsmarena 007

Xiaomi Mi CC9 Meitu Custom Edition Özellikleri

Benzersiz bir renge sahip olan Xiaomi Mi CC9 Meitu Custom Edition , ilk model olan Mi CC9 ile aynı özelliklere sahip. Ancak 8 GB RAM ve 256 GB dahili depolama içeren tek bir model olarak karşımıza çıkıyor. Arka tarafındaki üçlü kamera düşük ışık koşullarında bile çarpıcı portre çekimleri için Meitu’nun görüntüleme teknolojisi ile destekleniyor.

Akıllı telefonun arka tarafına bakıldığında Meitu markasının adının yazıldığı görülüyor. Renkli CC logolu beyaz renkli perakende kutusunda gelen Mi CC9 ve CC9e modelinin aksine, Custom Edition üzerinde küçük CC logolu paketlenmiş büyük mavi renkli bir tasarımda gelecek.

gsmarena 013

Xiaomi Mi CC9 Fiyatlandırma Ve Renk Seçeneği

6 GB RAM + 64 GB depolama alanı – 260 $

6 GB RAM + 128 GB depolama alanı –  290 $

Renk Çeşitleri: Koyu Mavi, Siyah ve Beyaz

Xiaomi Mi CC9e Fiyatlandırma Ve Renk Seçeneği

4 GB RAM + 64 GB depolama alanı – 188 $

6 GB RAM + 64 GB depolama alanı – 203 $

6 GB RAM + 128 GB depolama alanı –  232 $

Renk Çeşitleri: Koyu Mavi, Siyah ve Beyaz

Xiaomi Mi CC9 Özel Sürüm Fiyatlandırma

8 GB RAM + 256 GB depolama alanı – 378 $

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler