Cumartesi, Mayıs 4, 2024

Xiaomi MiOS için Yeni Bilgiler Geldi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dün ortaya atılan yeni bir iddiaya göre Xiaomi’nin mevcut olan arayüz sürümü MIUI için yolun sonunun geldiğinden söz edilmişti. MIUI 15 sürümünün gelmeyeceği, bunun yerine markanın kendi işletim sistemi sürümünü sunacağı konusunda iddialar vardı. Xiaomi MiOS adıyla geleceği söylenen yeni işletim sistemi için ise bugün önemli detaylar ortaya çıktı.

Yeni detayları değerlendirdiğimiz zaman işin çok da sanıldığı gibi olmadığını da görüyoruz. Özellikle MIUI 15 için farklı bir sürecin işlemesi durumu söz konusu olabilir.

Xiaomi MiOS Sadece Çin’e Özel Olarak Kalacak

Aslında dün ortaya atılan iddialardan sonra bu iddiaları güçlendirecek olan bazı gelişmeler de yaşandı. Markanın mios.cn uzantılı bir alan adı için başvuru yaptığı ortaya çıktı. Bu da demek oluyor ki gerçekten yeni bir işletim sistemi MiOS sürümü üzerinde çalışmalar var.

Fakat yeni detaylara göre yeni işletim sistemi şu an için sadece konsept bir çalışma olarak devam ediyor. Xiaomi’nin uzun süredir devam eden arayüzü olan MIUI için düzen kaldığı yerden devam ediyor. Yeni sürüm üzerinde çalışmaların da çoktan yoğunlaştığı konusunda bilgiler var. MIUI 15 sürümünün çıkacağına da kesin gözüyle bakılıyor.

Xiaomi MiOS

MiOS sürümü gelse bile bu gelecek olan işletim sisteminin uzun bir süre Çin’e özel olarak kalacağı iddiası da var. Henüz bu konuda Xiaomi resmi bir açıklama yapmadığı için süreç nasıl işleyecek belli değil. Muhtemelen MIUI 15 sürümünün tanıtımı sırasında bu iddialara da bir açıklık getirilecek.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler