Cuma, Nisan 26, 2024

Yanlızca Gündüz Çalışan Telefon Tone M17!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Japonya’daki Tone Mobile firması, ilkokul öğrencilerinin ekrana bakma süresini kısaltmak amacıyla sadece gündüzleri çalışan telefon üretti. Tone m17 adındaki cihaz yanlızca gündüzleri çalışacak. Bakalım cihaz hangi saatler arasında çalışıyor ?

Haber ajansı Kyodo‘nun haberine göre “Tone m17” adı verilen cihazın ilkokul öğrencilerinin ekrana bakma süresini kısıtlamak amacıyla yalnızca gündüz saatlerinde çalışan akıllı telefonun üretildiğini ve önümüzdeki ay piyasaya çıkacağını söyledi. Cihaz, 12 yaş ve daha küçük çocuklar için saat 22.00’den  sabah 06.00’ya kadar otomatik olarak kilitlenecek şekilde ayarlanabilecek.

tone m17 1

Aynı zamanda telefonda okullar dahil önceden belirlenmiş yerlere girerken  otomatik olarak kilitlenmesi ve mesajlaşma uygulamalarına erişimin sınırlandırılması gibi özellikler de bulunuyor. Bu özellik çocuğun okulda telefonda sadece arama yapmasını sağlayacak. Zaten ” Alo! ” dese yeter.

tone m17 3

Eğer cihazın çalışma saatleri ebeveyn tarafından ayarlanabiliyorsa cihaz son derece kullanışlı ve çocuk gelişimini etkileyici olacaktır. Ayrıca gündüz saatlerinde kapanıp çocuğun ailesiyle vakit geçirmesinide sağlayacaktır. Cihaz  itibariyle Japonya’da 312 dolara ( yaklaşık 1.111 TL)  satışa  sunulacak. 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler