Perşembe, Nisan 25, 2024

Yeni iPhone X Fiyatı Şimdiden Son Kullanıcının Kafasını Karıştırdı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple çok yakın zaman önce düzenlemiş olduğu iPhone X lansmanı ile birlikte cihazını tanıttı. Sonrasında ise yeni 10.yıla özel olan iPhone X için fiyat araştırmaları başladı. ABD’de 999 dolardan satılacak olan cihaz, Türkiye’deki kullanıcıların kafasını karıştırdı. Zira bu paraya alınabilecek farklı cihazlarda varken, ‘parasına değer mi ?’ soruları ortalarda dolanıyor.

iPhone X Türkiye Fiyatı Ne Kadar ?

Son zamanlarda ortalıkta aşağıdaki görseldeki gibi pek çok post atıldı. “iPhone X yurt dışında 999 dolara satılırken, Türkiye’de 5-6 K rahat olur.” yorumları yapıldı. Son rakamlara baktığımızda ise pek iç açıcı olmadığını söyleyebiliriz. Zira şuanda resmi rakamlara göre iPhone X Türkiye’de 5295 TL‘den satışa çıkacak.

Farklı depolama özelliklerinde olan diğer iPhone X modelleri için de fiyatların 6000 TL civarına ulaşacağını şimdiden söyleyelim. Bu fiyatlar ülkemizde bir akıllı telefon gerçekten çok über rakamlar. Zenginliği geçtik, bir telefona bu kadar para vermek akıl kârı değil arkadaşlar.

Cihazı kötülemek için söylemiyorum kesinlikle ama işten anlayan bir kullanıcı OnePlus 5 gibi bir mükemmeliyeti veya Xiaomi Mi Mix 2 gibi cihazları mutlaka araştırmalı. Bu kadar yüksek fiyatlar vermek yerine, daha uygun fiyata benzer performanslar alabilmek mümkün. Eğer iPhone 8 Plus modelinin Türkiye fiyatını da merak ediyorsanız, onun da 4295 TL olduğunu belirtelim.

iPhone X renk

iphone x 003

Ne Zaman Satışa Çıkıyor ?

Şuanda ürünler gümrükte tedarik aşamasında arkadaşlar. Bir kaç haftaya kadar büyük elektronik mağazalarda yeni iPhone X modellerini görmeye başlayabiliriz. Tabii ki ardından gelecek olan saçma reklamları da. Eğer her şeye rağmen bu cihazı satın almayı düşünüyorsanız kredi kartlarınızın limitlerini şimdiden ayarlayın.

Hele ki şu telekominikasyon firmalarının kampanyalarına bitiyorum. Yeni kampanyalarında ‘gel vatandaş iPhone X ayda sadece 269 TL taksit ile’ vaatleri verilecek. Fakat vatandaş ömür boyu taksit ödeyeceğini düşünmüyor. Üstelik fiyat 5295 yerine 8 bin TL civarlarına çıkacak. Yapmayın, etmeyin. Durumunuz yoksa, bir telefona bu kadar para vermeyin, yazıktır.

iphone x 002

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

4 YORUMLAR

  1. Taner abi şimdi İphone X alınmaz.Bizi hep kazıklıyorlar.Xiaomi ne güzel telefon yapmış miş gibi değil mi yani hemde ucuz.Bazı özellikleri iphonedan daha iyi hatta.Sence iphone almak mantıklı mi?

    • Merhaba,

      Açıkçası iPhone X ve iPhone 8 gibi telefonlara o paraları verme taraftarı değilim ben 🙂 Gidip OnePlus 5 gibi veya Xiaomi Mi Mix 2 gibi canavarları daha uygun fiyata alabilmek varken, bu fiyatları ödemek niye ? 🙂

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler