Perşembe, Nisan 25, 2024

Yeston Radeon RX 6800 XT Sakura Edition Duyuruldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD’nin Çinli iş ortaklarından biri olan Yeston, benzerine az rastlanılacak olan Radeon RX 6800 XT Sakura Edition özel versiyonunu duyurdu.

Radeon RX 6800 serilerinin üzerindeki ambargonun kalkmasıyla beraber iş ortakları bir bir özelleştirilmiş modelleri duyuruyor ama Yeston tarafından sunulan beyaz renkli modelin bir eşine daha denk gelmemiz pek mümkün değil gibi. Öyle ki kart tamamen özgün bir tasarımla güncellenmiş.

Yeston Radeon RX 6800 XT Sakura Edition benzersiz bir görüntüye sahip

Genelde bu tip ekran kartlarında RGB ışıklandırma, siyah ve kırmızı renk tonlarının yoğunlukta olduğu tasarımlar görüyoruz. Fakat bu durum Yeston için geçerli olmamış. O agresif renkler yerine daha şirin diyebileceğimiz bir renk düzeni ve tasarım benimsenmiş.

Radeon RX 6800 XT Sakura Edition 2 e1606346940739

Kartın üzerinde yine 3 adet fan bulunuyor. Beyaz renkli fanların tam ortasında Sakura ifadesinden de yola çıkarak kiraz çiçeklerine yer verilmiş. Asimetrik çizgilerle tamamlanan üst kısımdaki tasarımda, pembe ve mavi renkleri de kullanılmış.

Radeon RX 6800 XT Sakura Edition 3 e1606346929607

2,5 yuvalı tasarım modelini aynen yansıtmaya devam eden yeni kartın, arka kapak kısmında özel bir anime karakteri ve buna uygun olan desenler kullanılmış. 8 pinli konnektör kullanımına devam eden kartın diğer teknik özelliklerde herhangi bir değişiklik sunmadığı düşünülüyor.

Radeon RX 6800 XT Sakura Edition 4 e1606346917919

Tasarımı sevmiş ve Radeon RX 6800 XT Sakura Edition modelini alma planı yapmış olabilirsiniz ama hemen planlarınızı da bozalım. Çünkü marka bu modeli Çin içerisinde satacak gibi duruyor. Genelde Yeston tüm kartlarını Çin içerisinde satışa sunuyor. Bu model için ayrı bir adım atılır mı bunu göreceğiz. Ama beklenti böyle bir adımın gelmeyeceği yönünde.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler