Cuma, Nisan 19, 2024

Zenfone 4 Ailesi Büyüyor! Asus’tan 6 Yeni Zenfone 4 Modeli!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Teknoloji devi Asus’tan Zenfone 4 ailesi için büyük bir adım geliyor. Beklenilenin dışında bir telefon yerine tam altı adet cihazı tanıttı. İşte yeni Zenfone 4 ailesi…

Günümüz bilgisayarlarının hemen hepsinde yer alan firma Asus, telefon alanında da yol katetmeye devam ediyor.Öyle ki resmi olarak altı adet Zenfone 4 modelini duyurdu bile. Zenfone 4Zenfone 4 Pro, Zenfone 4 SelfieZenfone 4 Selfie ProZenfone 4 Max ve Zenfone 4 Max Pro modelleri Zenfone 4 ailesine katıldı.

Yeni Zenfone 4’lerin arasında alt sınıfta kalabilecek cihazlar bulunurken üst düzey cihazlar yer alıyor. Bakalım telefonların özellikleri nasıl ?

Zenfone 4

Öncelikle şöyle bir arkasına baktığınıza sol üstte çift kameranın ve bunun yanında bir led flaşın bulunduğunu görüyorsunuz. Bu kameralar f/1.8 diyafram aralığında, dört açılı optik görüntü sabitlemeye sahip. Çift tone Led flaşıda yanında bulunduran kameralardan birisi 12 megapiksel olurken diğeri ise 8 megapiksel. Yine arka kısmından devam edecek olursak arka gövde tamamıyla cam. Ön kısımda ise f/2.0 diyaframlı ve 84 derece geniş açı lensli bir kamera yer alıyor. Yine bu kamera ise 8 megapiksel.

zenfone 4 1

Yine ön kısımda 5.5 inçlik Full Hd Super IPS bir ekran bulunurken bu ekran 2.5D Gorilla Glass ile korunuyor. Cihazın iki farklı modeli bulunurken bunlardan birisi sekiz çekirdekli Snapdragon 660 ve Adreno 512‘yi içerisinde barındırıyor. Diğeri ise Snapdragon 630 ve Adreno 508‘e sahip. Yine 4 GB ve 6GB RAM seçenekleride bulunmakta. 64 GB depolama alanı sunan Zenfone 4 Android 7.0 Nougat ile geliyor.

Renk seçeneklerinde ise Gece yarısı siyahı, Ay ışığı beyazı ve Mint yeşili mevcut. Zenfone 4 içerisinde 3300 mAh bataryayıda bulunduruyor. Fiyatı ise 399$.

Zenfone 4 Pro

Zenfone 4’ten farklı olarak üst düzey özellikler sunan Zenfone 4 Pro sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 835 işlemciyi ve Adreno 540 GPU‘yu bünyesinde barındırıyor. Zaten bu özellikler cihazı üst düzey yapıyor. 5.5 inç AMOLED ekrana sahip olan Zenfone 4 Pro’yu Gorilla Glass koruyor. Zenfone 4’te iki farklı RAM seçeneği bulunurken, Pro modelinde 6 GB RAM sunuluyor. Android 7.1.1 ile gelen Pro, 64 ve 128 GB’lık iki farklı depolama seçeneğinide kullanıcılara sunuyor.

zenfone 4 2

3600 mAh batarya ile birlikte gelen Zenfone 4 Pro hızlı şarj desteğinide ihmal etmiyor. Yine sol üstte bulunan çift kameraların Zenfone 4’ten farkı birinin 16 diğerinin ise 12 megapiksel olması. Ön tarafta ise f/1.9 diyafram aralığına sahip IMX319 sensörlü 8 megapiksellik bir kamera yer alıyor. Zenfone 4 Pro Saf siyah ve Ay ışığı beyazı renk seçeneklerinede sahip. Fiyatı ise 599$‘dan başlıyor.

Zenfone 4 Selfie

Şimdiye kadar anlattığımız telefonlar arasında en düşük özelliklere sahip olan Zenfone 4 Selfie’nin fiyatıda diğerlerine göre uygun. Yine 5.5 inçlik ekran ile gelen cihaz bu sefer HD çözünürlükte. 1.4 GHz hızında çalışan sekiz çekirdekli Snapdragon 430 işlemciden gücünü alan Zenfone 4 Selfie; Adreno 505 grafik işlemcisinide içerisinde barındırıyor.  4 GB RAM ile birlikte gelen Zenfone 4 Selfie’nin içerisinde 3000 mAh batarya bulunuyor.

zenfone 4 3

64 GB dahili depolama alanı sunan Selfie, Android 7.0 Nougat ile geliyor. Arka kısmı eski tasarıma benzerken diğerlerinden farklı olarak tek kamera kullanılmış. Bu kamera ise 16 megapiksellik. Ön tarafında ise cihaza adını veren 20 MP + 8 MP çözünürlükte f/2.0 diyafram aralığına sahip, 120 derece geniş açılı bir kamera bulunuyor. Ayrıca Led flaşıda mevcut. Zaten cihazın adı Selfie. İyi birşey olmasa ayıp ederlerdi. 

Derin Deniz Siyahı, Mint Yeşili, Gül Pembe, Gün Işığı Altın renk seçenekleriyle gelen Zenfone 4 Selfie,  279$ fiyat etiketine sahip.

Zenfone 4 Selfie Pro

Tahmin edeceğiniz üzere bu cihazda Zenfone Selfie’nin üst modeli. Zenfone 4 Selfie Pro alt modelinden farklı olarak Snapdragon 628 işlemciyi barındırıyor. Ayrıca Adreno 506 grafik işlemcisini ise beraberinde getiriyor. 5.5 inçlik Full HD AMOLED ekranı bünyesinde barındıran Selfie Pro, bu ekranı ise 2.5D Gorilla Glass ile koruyor. 64 GB depolama alanı ile gelen Selfie Pro, 4 GB‘ta RAM‘e sahip.

zenfone 4 4

Arka kısımda alt modele benzeyen 16 megapiksellik kamera yer alırken ön kısımda ise 12 megapiksellik çift lens kamera sunulmuş. f/ 1.8 diyafram aralığına sahip olan kamera 120 derece geniş açı özelliğine, 3 açılı elektronik görüntü sabitlemeye ve 6P lens’e sahip. Bi ayrı özellikleri ise her ikisininde 4K video çekebilmesi. Gücünü 3000 mAh bataryasından alan Selfie Pro hızlı şarj teknolojisinide beraberinde getiriyor.

Zenfone 4 Selfie Pro Derin Deniz SiyahıGüneş Işığı AltınıKızıl Kırmızı renk seçenekleriyle satışa sunulacak. 379$ fiyat etiketine sahip olması bekleniyor.

Zenfone 4 Max ve Zenfone 4 Max Pro

Zenfone 4 Max ve Max Pro’yu bir arada özetlememizin sebebi ise cihazların özellik ve görünüş bakımından birbirine benzemesi. Öncelikle cihazlardan birisi gücünü Snapdragon 430‘dan alırken diğeri ise Snapdragon 425 modelini kullanıyor. Yine işlemcilerine benzer olarak modellerden biri 3 GB RAM‘e sahipken diğeri 2 GB RAM sunuyor. İki cihazda 5.5 inçlik Full HD IPS 2.5D kavisli ekrana sahip.

zenfone 4 5

Kamera kısmına geçtiğimizde ise yine tahmin edebileceğiniz gibi alt olan model diğerine göre biraz daha düşük performanslar veriyor. Zenfone 4 Max Pro modeli elektronik görüntü sabitlemeli 16 MP + 5 MP arka kameraya sahipken; Zenfone 4 Max modeli ise yine elektronik görüntü sabitlemeli 13 MP + 5 MP arka kameraya sahip. Ön kısımda ise üst model 16 megapiksellik ön kamerayı bünyesinde barındırırken, alt model olan Zenfone 4 Max 8 megapiksellik ön kameraya sahip.

Henüz fiyatları belli olmayan bu iki model; Siyah, Altın ve Pembe renk seçenekleriyle satışa sunulacak.

Cihazların hepsi birbirinden farklıyken arada seçim yapmak bi hayli zor duruyor. Aslında isimlerine bakarakta seçim yapabileceğiniz cihazlar arasında Zenfone 4 Selfie modeli performanstan çok ön kamerayı size vaad ediyor. Zaten Zenfone 4 Selfie Pro ise bunun üst modeli oluyor. Zenfone 4 Pro, Zenfone 4’ün üst modeliyken; Zenfone 4 Max Pro ise Zenfone 4 Max modelinin üstü oluyor.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler