Cuma, Mart 29, 2024

​Twitter İntiharı Önlemek İçin Ekip Oluşturdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre dünyada her yıl 800 bin kişi intihar sebepli hayatını kaybediyor, bu oran her 40 saniyede bir kişinin intihar ettiği anlamına geliyor. Dünyada 15-29 yaşlarındaki ölümlerin en büyük ikinci sebebi intihar.

 

 

Bu önemli günün farkındalığı için Twitter, Uluslararası İntiharı Önleme Kuruluşu iş birliğiyle, Dünya İntihar Önleme Günü’nün sembolü olan turuncu kurdele şeklinde bir emojiyi kullanıma sunuyor. Kişiler 7-16 Eylül tarihleri arasında #DünyaİntiharıÖnlemeGünü #İntiharıÖnleme #DİÖG2018 #DİÖG hashtagleriyle Tweet attıklarında emoji belirecek.

twitter

İntiharı önlemek karmaşık ve zorlu bir süreç olmaya devam ediyor, fakat Twitter  zorluk çeken insanların görünür ve duyulur olması ve bu sayede gereken yardımı alabilmelerinin çok mühim olduğuna inandığını belirtti. Twitter’da bulunan çeşitli kurumlar, intihara meyilli muhtemel kullanıcıları kendilerine zarar vermekten vazgeçirmeye ve profesyonel yardım almaya teşvik ederek, pozitif bir destek kaynağı oluyor.

Ek olarak, STK’lar da Twitter’ı ulaşılması zor, hassas kişileri belirlemek, onlara yardım etmek ve hizmetleri konusunda farkındalığı artırmak için bir kanal olarak kullanıyor. Bu kuruluşların varlığı, dünyada gördüğümüz zihinsel sağlık hizmeti sağlayan kurum ve kuruluşların toplumun değişen ihtiyaçlarını karşılamak için dijitalleşmeye gitmesi trendini tasdikliyor. Bu trend özellikle daha genç olan kitleye ulaşmak için kullanılıyor. Artan bir şekilde zihinsel sağlık kuruluşlarının, çok kullanılan ve toplumun günümüz iletişim alışkanlıklarını belli eden dijital ve sosyal medya platformları aracılığıyla kritik önemdeki hizmetlerini kullanıcılara sunduklarını görüyoruz.

İntihar ve kendine zarar vermekle tehditkar davranışlarda bulunan kişileri raporlamak için özel bir formumuz ve bu raporları inceleyen uzman bir ekibimiz bulunuyor. Raporlar elimize geçtiğinde, intihar veya kendine zarar verme gibi konularda tehditkar davranışlarda bulunan ve raporlanan kişiyle iletişime geçip, onları düşünen bir kişinin kendilerinin riskli bir durumda olabileceğini düşündüklerini bildiriyoruz. Raporlanan kişiyi internette bulunan yardım kaynaklarına yönlendiriyor ve yardım almaya teşvik ediyoruz.

Aynı zamanda Yardım Merkezi aracılığıyla, hem kendine zarar vermeyi veya intiharı düşünen hem de böyle eğilimleri olan bir Twitter kullanıcısını tanıyan kişiler için bilgiler sağlıyoruz.

Twitter’ın iş birlikleri ve girişimlerinin bu önemli konuyu ele alma sürecinin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için değerli bir katkıda bulunduğuna inanıyoruz açıklaması paylaşıldı.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler