Perşembe, Nisan 25, 2024

13.3 inçlik OLED Ekrana Sahip MacBook Pro Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ekran Tedarik Zinciri Danışmanlarından endüstri analisti Ross Young tarafından yayımlanan yeni bir rapora göre Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım ve teknoloji devlerinden Apple, güncellenmiş OLED ekranlara sahip MacBook ve iPad modellerini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Ross Young’ın raporuna göre yeni OLED ekranlara sahip MacBook Pro ve iPad modelleri 2024 yılında piyasaya sürülecek. Young, raporunda şu sözlere değindi:

Apple’ın 2024’te 11″ OLED ve 12.9″ iPad Pro’lara ek olarak 13,3″ OLED dizüstü bilgisayarı piyasaya sürmesi giderek daha olası görünüyor. Bir MacBook Air olması bekleniyor, ancak potansiyel olarak bir MacBook, MacBook Pro veya yeni bir kategori olabilir.

Ross Young
macbook air yeni 2022
13.3 inçlik OLED Ekrana Sahip MacBook Pro Geliyor! 2

Young’a göre şirket, ya yeni bir MacBook kategorisini tanıtıyor olacak – ki bunun eski 12 inçlik MacBook olması muhtemel – ya da MacBook Air ile MacBook Pro kategorilerini yenileyecek. Şirketin geçtiğimiz haftalarda MacBook Air modelini yenilediği göz önüne alındığında ya MacBook Pro kategorisine yeni model eklenecek ya da yeni bir MacBook kategorisi açılacak.

Ayrıca şunları da belirtmemizde fayda var; her ne kadar Air kategorisi daha yeni yenileme almış olsa da 2024 yılına kadar gerek bu bilgilerin gerekse de şirketin planlarının değişmesi muhtemel.

OLED ekran ne için önemli?

OLED ekran teknolojisine sahip hem 11 inç hem de 12.9 inç iPad Pro modelleri, güç tüketimini yüzde 30 oranında azaltırken panelin dayanıklılığını da artıran “Tandem Yığını” adı verilen görüntüleme teknolojisini kullanabilir. Ayrıca, Apple’ın OLED panellerinin ek verimlilik sunabilmesi için değişken yenileme hızlarına da sahip olması bekleniyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler