Çarşamba, Nisan 24, 2024

2020’de mutlaka öğrenmeniz gereken 5 programlama dili

Paylaş

silkroad gaminggentr

Hepimizin bildiği üzere yazılım, dünyamızda oldukça popüler bir konumda ve hayatımızın değişmezi haline geldi. Hemen hemen hayatımızın her noktasında yazılım kullanıyoruz ve oldukça büyük bir sektör haline geldi. İşte bu yazılımları oluşturan kahramanlarımız ise programcılar ve geliştiriciler.

Eğer siz de bu sektörün bir parçası olmak veya kendinizi bu alanda geliştirmek istiyorsanız, 2020’de mutlaka öğrenmeniz gereken 5 programlama dilini sizler için hazırladık.

İşte listemiz;

downloadPython

Programlama dilleri hakkında bilginiz varsa bu isim sizlere yabancı gelmemeli. Uzmanlara göre programlamaya başlamak için Python oldukça ideal bir dil. Python, kullanıcı dostu ve kolay olması nedeniyle diğer dillerden önde geliyor.

Python’u daha da iyi yapan şey ise, kullanımının oldukça kolay olmasıdır. Örneğin; Youtube,Instagram ve diğer popüler web uygulaması bu dille oluşturulmuştur. Python’un bir diğer özelliği ise, geniş kütüphane yelpazesine sahip olması ve geliştiriciler tarafından kullanılmasıdır. Python başlangıç için güzel bir tercih olacaktır.

unnamed

Java

Java, programlama alanında olmayanların bile aşina olduğu bir isimdir. On yıllardır geliştiriciler tarafından kullanılıyor ve oldukça da popüler bir konumda. İstikrarlı bir dil olması nedeniyle büyük şirketler tarafından kullanılmaktadır.

Büyük bir firmada iş arıyorsanız, kesinlikle görmezden gelinmeyecek bir dildir. Artık insanlar tarafından Android işletim sistemi oldukça fazla tercih ediliyor ve Java’da Android platformunda yaygın olarak kullanılıyor.

Onu özel kılan bir diğer özelliği ise Google tarafından geliştirilen Android Studio‘da kullanılmasıdır. Geliştiriciler bu dile kariyer açısından büyük bir fırsat olarak bakmaklıdır.

1200px ISO C Logo.svg

 

C/C++

Bilgisayar programlama ile C/C++’ın eş anlamlı olduğu zamanlar varmış. İşletim sistemleri ve diğer sistemlerin tümü bu dille programlanıyormuş. Rekabetçi programcılar’da istikrarlı ve hızlı olması nedeniyle önemli bir düzeyde kullanıyorlar.

C++ ayrıca Standart Şablon Kütüphanesi (Standart Template Library) anlamına  gelen STL’yi de beraberinde getiriyor. STL, kullanıma hazır farklı türden kütüphanelerden oluşan, çeşitli bir havuzdur.

Bu kütüphaneler veri yapısı, aritmetik işlemler veya  algoritmalar olabilir. Özetle, hızlı ve istikrarlı oluşu ve kütüphane desteği onu programcılar ve geliştiriciler arasında popüler bir seçim haline getirdi

code programming javascript software develop command language 512

Javascript

Piyasada kullanılan  en popüler Front-end (Ön yüz) programlama dillerinden birisidir.  Kullanımı ise, çeşitli etkileşimli uygulamalar oluşturmaktır. Örneğin, bir düğmeye bastığınızda onu açılır bir pencere olarak göstermesidir.

Bu uygulama Javascript kullanılarak yapılır. Günümüzde bir çok girişimci ve diğer işletmeler NodeJs‘in yaygın olarak kullanıldığını söylemektedir.

1 i2skbfmDsHayHhqPfwt6pA

Go Programlama Dili

Golang olarak da bilinen bu dil, Google tarafından geliştirilmektedir. Silikon Vadisi’ndeki pek çok şirket büyük ölçüde  Golang’a bağlı fakat, tüm dünyada yaygın olarak kullanılmamaktadır.

Programcılar bu dilin tüm potansiyelini daha anlamamışlar. Yine de bu dili bilmek, Google tarafından desteklendiği için yararlı  olacaktır. Ayrıca statik bir dil olduğu için, oldukça da güvenlidir. Basit söz dizimi nedeniyle de öğrenmesi oldukça rahattır ve tek sayfalık uygulamalarınız için oldukça idealdir.

Sonuca gelecek olursak:

Bilgisayar programlama dillerini öğrenirken oldukça sabırlı olmalı ve disiplinli çalışmalıyız. Bu verimli çalışma, kariyerinizde ve hayatınızda önemli ölçüde mesafe kat etmenizi sağlayacaktır.  Sağlıcakla kalın 🙂

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler