Pazartesi, Mayıs 6, 2024

2024 Hyundai Bayon Tanıtıldı! Neler Yeni?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Hyundai markasının en ucuz araçlarından biri olan Bayon için yenilenme vakti geldi. Farklı tasarımıyla dikkat çeken araç, 2024 yılı içinde güzel bir makyaj operasyonundan geçirilmiş gibi gözüyor. Peki 2024 Hyundai Bayon neler sunuyor? Makyajın araç üzerindeki etkileri neler? Detayları tek tek ele alalım.

2024 Hyundai Bayon İddialı Tasarımını Devam Ettiriyor

Yeni Bayon, keskin tasarım hatlarını korumaya devam ediyor. Yine Crossover SUV gövde tipiyle gelecek olan 2024 Hyundai Bayon, ön kısımda LED DRL far çubuğu sunuyor ki bu sayede tek parça LED bir aydınlatmanın araca eklendiğini görüyoruz.

Ön tampon kısmında daha sert dokunuşların yer aldığı aracın, burada biraz daha agresif bir ızgara tasarım yapısı benimsediğini de eklemiş olalım.

2024 Hyundai Bayon

Arkaya geçtiğimiz zaman ise yine tampon bölümünde yapılan değişiklikle karşılaşıyoruz. Önde olduğu gibi arka tamponda da artık daha agresif bir tasarım yapısı var.

Bunun dışında aracın 16 ve 17 inçlik yeni jant seçenekleri, yeni renklerle beraber toplamda 9 ayrı renk seçeneği gibi artılar da dış tasarımda daha fazla kişiselleştirme imkanı sunuyor.

2024 Hyundai Bayon

Peki 2024 Hyundai Bayon Teknolojilerde Neler Sunacak?

Makyaj çalışması iç tasarım ve araç içi teknolojilerde de karşımıza çıkıyor. İç kısımda dijital kokpit tasarımında revizelere gidilmiş. Yeni kasayla beraber standart olarak araçta 4.2 inç LCD dijital gösterge alanı be 10.25 inç multimedya ekranı sunuluyor. Burada Multimedya ekranında Android Auto ve Apple CarPlay desteklerinin sunulduğunu da eklemiş olalım.

Makyajlı otomobilde, versiyona göre değişmekle beraber üst seçeneklerde Bose ses sisteminin sunulduğunu ekleyelim. Özel ses sisteminde 8 hoparlör ve subwoofer bulunmakta.

Teknolojik açıdan da serinin yenilendiğini görmekteyiz. Ön çarpışma engelleme özelliği, şerit takip yardımcısı kör nokta çarpışma sistemi, araç kalkış uyarısı, sürücü dikkat uyarısı, akıllı hız sabitleyici ve yaya algılama gibi teknolojiler de yeni seriyle beraber kendisini gösteriyor.

2024 Hyundai Bayon

Motor Değişti mi?

2024 Hyundai Bayon motor konusunda bir değişiklik yapılmadı. En azından şu an için böyle bir açıklama söz konusu değil. Araçta 6 ileri manuel ve otomatik şanzıman seçenekleriyle beraber 100 beygirlik 1.4 MPI motor standart seçenek. Üst versiyonda ise 7 ileri DCT şanzımanla beraber 1.0 T-GDI motor sunuluyor. Yeni seçenekte de bu motorlar devam edecek.

Aracın ülkemizde satışlarının ne zaman başlayacağı konusunda bir açıklama yok ama. Çok fazla sürmeyeceğini ve aracın yakın zamanda satışa çıkacağını düşünüyoruz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler