Perşembe, Nisan 25, 2024

21 Ağustos Patlamasından Sonra Sosyal Medya’ya Erişim Kısıtlandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bugün akşam saatlerinde Gaziantep‘te bir düğünde meydana gelen patlamada yaşanan hain terör saldırısı hepimizi derinden etkiledi. Patlamadan hemen sonra Facebook, Twitter ve YouTube’a erişimlerde sıkıntı yaşanıyor.

Tüm Sosyal Medya’ya Erişim Kısıtlandı

21 Ağustos gecesi yaşanan hain terör saldırısından sonra TİB (Telekominikasyon İletişim Bakanlığı) tarafından sosyal medya platformlarında bir kısıtlamaya gidildi. Patlamada çekilen görüntülerin sosyal medyada yayınlanması ve servis edilmesinin doğru bulunmadığı ve bu konuda bir dizi önlemlerin alındığı belirtilirken, şuanda başta Facebook olmak üzere pek çok sosyal medya platformuna erişim sağlanamıyor. Tabii ki bu işlemler normal DNS kullanıcıları için geçerli.

Bazı kullanıcılar farklı alternatifler deneyerek sosyal medyaya erişim sağlayabiliyorlar. Ancak buradan kendilerini uyarmak isteriz: Patlamaya ilişkin herhangi bir paylaşım veya görüntü servis etmek başınıza bela açabilir. O yüzden duyarlı olup, yaşanan bu dar boğazın çözülene kadar takibinin sağlanması gerekiyor.

Ülkemizde yaşanan hain saldırılardan sonra internette bu gibi değişikliklerin görülmesi normaldir. Bu tür önlemler alınmadığı taktirde, provakatörlerin sosyal medyadan yaptığı paylaşımlar ortalığı karıştırabilir. Ayrıca Gaziantep’te yaşanan patlamadan sonra yayın yasağı da getirilmişti.

sosyal_medya

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler