Cuma, Nisan 26, 2024

3000 Metre İrtifalı Yerli Roketimiz Tasarlandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

3000 metre irtifaya ulaşması hedeflenen İTÜ ROTEK tarafından yerli imkanlarla geliştirilen . Yüksek mukavemetli gövde üretimimizin başarıyla sonuçlanması ile birlikte adım adım roketin tamamlandığını belirten ekip roket ile ilgili bilgileri şu şekilde aktardı.

 

3000 metre irtifalı roketimizin özellikleri şu şekilde olacak:

Kurtarma Sistemi Yöntemi: Aktif
Kurtarma Sistemi: 2 Paraşüt
İtki: 1000N üzeri
Boy: 2,5metre
Çap: 101,6m
Roketin elektronik sistemi tamamen İTÜ ROTEK tarafından tasarlandı. Elektronik sistemimiz 4 adetateşleme sistemine bağlı olup ayrılma mekanizmalarını kontrol etmektedir.

Elektronik içerisinde bulunan haberleşme sistemimiz yer istasyonuna anlık olarak veri sağlayabilmekte ve uzaktan kontrol edilebilmektedir.
rotek 1

ROTEK Kimdir?

İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nde Prof.Dr. Zahit Mecitoğlu danışmanlığında çalışmalar yürüten İTÜ Roket Teknolojileri Kulübü. Roket alt sistemleri ve balistiği üzerine çalışmalar yapıyor ürünler geliştiriyor. Akademik ve deneysel bir çok çalışmayı ekipte şuan yürütmekte. Bu kapsamda yapılan sistemleri denemek ve roketleri ateşlemek için global anlamda yarışmalara katılmaktadır. Ağustos ayında İskoçya’da düzenlenecek olan ‘International Rocket Week’ yarışmasın da ülkemizi temsil edecektir.

Daha önce 2014 yılında Amerika’da düzenlenen 52 takımın katıldığı Cansat Model Uydu Yarışması’nda dünya birinciliği elde etti. Rotek farklı disiplinlerden 32 lisans ve yüksek lisans öğrencisi ekip üyelerine sahiptir. En büyük hedeflerinden biri Türkiye’nin ilk uzay sınırı roketini tasarlamaktır. 100Km’ye ulaşacak bu roketin ar-ge çalışması başlatılmış olup farklı alanlarda  ekip bu roketin ar-ge çalışmalarını yürütmektedir.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler