Salı, Nisan 23, 2024

380 Beygirlik Hyundai RN30 WRC’ye Hazır

Paylaş

silkroad gaminggentr

Hyundai geliştirmiş olduğu yeni performans canavarı RN30 ile WRC 2016 organizasyonuna hazır. Yeni Hyundai RN30 ile birlikte Motorsport dünyasında ne kadar başarılı olabileceğini kanıtlamak için pistlere inecek. Tabii ki karşısında da bir o kadar güçlü rakipleri var.

Hyundai RN30 Neler Sunuyor ?

Yeni Hyundai RN30 ile ilgili teknik özelliklere geçmeden önce rakiplerini sizlere sıralamak isterim. Zira bu araçlar pistte kozlarını paylaştıkları gibi, etkileyici performansları ile de yarış severleri heyecanlandırmaya devam ediyorlar. Hyundai RN30‘un rakipleri ise şu şekilde;

❱ VW Golf GTI

❱ Seat Leon Cupra

Honda Civic Type R

hyundai-rn30_002
Performans

N serisi performans araçları olarak bilinen bu makinelere şimdi Hyundai RN30‘da katılmış oldu. Araçta 2.0 litrelik Turbo ünite görev yaptığı gibi, aracın motoru 451 Nm Tork üretimi gerçekleştirebiliyor. Hyundai kendisini WRC’de RN30 ile temsil edeceği gibi, 4 x 4 platform üzerinde çift kavramaya sahip şanzıman bulunuyor.

Performans otomobili olan Hyundai RN30 için pek çok performans araçlarında görmeye alışık olduğumuz kelebek kapı sistemi de kullanılmış. Bu sistem ile birlikte araç ralli organizasyonlarına daha hazır hale getiriliyor. i30 versiyonuna göre daha alçakta konumlandırılan tavan ise, aracın dinamiğinde önemli rol oynayarak zemine yakınlığını 84 mm daha arttırmış. RN30‘da ayrıca jant seçimi 19 inçlik setlerden yana kullanılmış. Araç 2017’nin ilk çeyreğinde piyasaya sürülecek.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler