Salı, Nisan 23, 2024

800 TL Anakart Önerisi: Asus Maximus VIII Hero

Paylaş

silkroad gaminggentr

Intel‘in geliştirmiş olduğu yeni Z170 yonga seti ile birlikte Republic of Gamers ailesine katılan Asus Maximus VIII Hero‘nun teknik özellikleri, piyasa satış fiyatı ve detayları ile bu hafta anakart önerisi olarak sizlerle paylaşıyoruz. Eğer bu aralar iyi bir anakart arıyorsanız Asus’un bu canavarına göz atmanızı tavsiye ederiz.

ASUS Maximus VIII Hero’da Neler Var ?

Orta segment için bakıldığında sunmuş olduğu teknik özellikler sizi tatmin etmez ve aklınız sürekli olarak üst segmentteki parçalara bakarak iç çekmek ile geçebilir. Ancak Asus Maximus VIII Hero, orta segment için üst segmenti aratmayacak teknik özelliklere sahip diyebilirim. ASUS, bu anakart ile sadece temel ihtiyaçları değil, oyuncular için rahatlık ve agresifliği de düşünmüş. Bu tasarımın arkasında etkili bir soğutma sistemi ve görsel bulunuyor. Her ne kadar anakart alacak olsak da görüntü bir gamer için önemli değil mi ?

Agresiflik olarak Overclock deneyimlerinde sınırları zorlamaya olanak tanıyan LN2 (sıvı azot) jumper sistemi bulunuyor. Bunların yanı sıra tabii ki bir PCI-E ses kartının yerini tutmasa da, yapılabilecek en iyi on-board ses yongalarından birisi yerleştirilmiş. ASUS‘un PCB’den fiziksel olarak sağ ve sol kanal seslerini tamamen ayırdığı Supreme FX teknolojisi ile birlikte kulaklarınız ile oyunu dibine kadar hissedebilmek mümkün. DE-POP Relay teknolojisi ise bilgisayarınızı açtığınızda olası bir ses patlamasının önüne geçmek için düşünülmüş.

ASUS-Maksimus-Viii-Hero-3
Kaliteli Japon malı olan Nichicon kapasitörler ile sıcak ve canlı bir ses elde edildiği gibi, RC4580 2V RMS kulaklık amfisi ile ön panelden iyi ses alabiliyorsunuz. Ancak fazla tiz ve ayar kaçmalarında sapıtabiliyor. Sonic Sense amfisi ile 32 ve 600 ohm aralığında kulaklığınıza uygun olanı seçip kullanabiliyorsunuz. Tabii ki bunlar işin fantezi tarafları, biraz da işin bizi daha çok ilgilendiren kısmına yönelelim.

ASUS-Maksimus-Viii-Hero-Anakart
Performans ve Detaylar

Anakartta maksimum 64 GB RAM desteği sunulduğu gibi, 3733 MHz‘e kadar çıkabilmeniz mümkün. Eğer render işleri ile uğraşıyorsanız, bu hız size rahatlıkla yetecektir. Ekstra olarak BIOS çipinin çıkartılabilir olarak tasarlanması ise yine anakartın büyük artılarından bir tanesi diyebilirim. Eğer ki, BIOS çipiniz arızalanırsa, direkt olarak söküp, yerine farklı çipi kolayca takabiliyorsunuz.

110 mm’ye kadar sunulan M.2 SSD desteği ile de kasanızda yerden kazanmanız mümkün. Sıvı soğutma desteği de bulunan ASUS Maksimus VIII Hero anakartta su pompası bağlantısı ile gösteriliyor. Ek olarak RGB aydınlatması ile tam bir oyuncu anakartı olduğunu söyleyebilirim. Kasanızın penceresinden baktığınızda I/O portlarını ve ses yongalarını kapatan bir zırh ile görsellik bir kat daha arttırılmış. Kutu içerisinden çıkmasa da, ısı ölçüm sensörleri takabilmemiz için alan da bulunuyor.

Anakartın arka paneline baktığımızda ise bir adet PS/2 portu, dört adet USB 2.0, bir adet HDMI 1.4b, bir adet DisplayPort 1.2, biri tip C olmak üzere iki adet USB 3.1, iki adet USB 3.0, bir adet Intel I-219V GameFirst Languard Ethernet ve bir adet 7.1 ses desteği sunan analog ve optik çıkışlar yer alıyor.

ASUS-Maksimus-Viii-Hero
Sonuç Olarak

ASUS‘un geliştirmiş olduğu başarılı anakartı biz beğendik. Orta segmentte kasa toplamak isteyen arkadaşlarımız anakart seçimlerinde Maksimus VIII Hero‘yu tercih listesine ekleyebilirler. Z170 yonga seti olduğu için, anakart orta segmente göre çok daha fazla özellik sunuyor.

LN2 soğutma desteği, RGB ışıklandırması ve zırhı ile kasanızda görsel şölen sunmaya da elverişli diyebiliriz. Kendi serisi ile de karşılaştırdığımızda fiyatı gayet uygun. Şuanda ASUS Maksimus VIII Hero 850 TL’den başlayan fiyatlar ile satılıyor.

Teknik Özellikler

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

5 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler