Salı, Nisan 30, 2024

Anonymous, IŞİD’in Hesaplarını Ele Geçirdi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Fransa katliamından sonra sorumluluğu üstlenen IŞİD, tüm dünyada büyük yankı uyandırmıştı. Ardından ünlü hacker grubu Anonymous, IŞİD’e karşı savaş açtığını bildirmişti. Bugün ise IŞİD’e bağlı olan neredeyse tüm hesaplara el koyarak gizli verilerini ele geçirdi.

“GİZLİ BİLGİLER VE HESAPLAR ELE GEÇİRİLDİ”

Anonymous’un resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada IŞİD’e bağlı olan 5500 Twitter hesabı, gizli örgüt belgeleri, diğer sosyal medya hesapları, bazı kişilerin bulunduğu konumlar hacker grubu tarafından ele geçirildi.

Dört gün önce yaptığımız haberde IŞİD’e karşı savaş açtığını duyuran Anonymous‘un açıklamalarını sizlere aktarmıştık. Şimdi de hacker grubu yapılan siber saldırıların daha başlangıç olduğunu ve devamının geleceğini belirterek göz dağı vermeye devam etti.

anonymous-tweet

IŞİD CEVAP VERDİ

Hacker grubu Anonymous’un yaptığı saldırılardan sonra IŞİD sözcüsü tarafından yapılan açıklamada “Aptallar” cevabı verildi. Gelen bu cevap sonrasında “Anonymous IŞİD’e bir şey yapamaz.” düşünceleri oluşmaya başlamıştı.

anonymous-twitter

anonymous-tweet-2

Ardından Anonymous tekrar harekete geçerek toplamda 5502 adet IŞİD üyesine ait olduğu belirlenen Twitter hesapları ele geçirilerek tamamen kapatıldı. Bu konu hakkında Twitter’dan henüz bir açıklama yapılmazken, bu kadar kolay hesapları ekarte edebilen hacker grubu “Twitter’ın güvenliği ne düzeyde” sorularını da akıllara getirdi.

“SADECE TWITTER DEĞİL”

Hepimizin hatırladığı üzere IŞİD‘in farklı ülkelerdeki birlikleri ile haberleşmelerinin internet üzerinden yapıldığı, yüzlerce web siteleri olduğu ve kişilerin buralardan yönlendirildiğini belirten Anonymous, toplamda 186 IŞİD’e ait web sitesini de tamamen kapattı.

ANONYMOUS: “YERLERİNİ TEK TEK TESPİT EDECEĞİZ”

IŞİD’e ait web sitelerini de hackleyen Anonymous hacker grubu, bu web sitelerinden girilen IP adreslerinin lokasyonları farklı görünüyor olsa da, gerçekte nereden bağlandıklarını tespit edip, tek tek tüm IŞİD üyelerinin lokasyonlarını ifşa edeceklerini belirtti. Yapılan bu geri bildirimden sonra işlerin daha da kızışacağını umuyoruz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

6 YORUMLAR

  1. Bu IŞİD belası kendisini müslüman göstererek gerçek müslümanlara da iftira atıyorlar. Anonymous çok iyi yapıyor bu işi ancak bizim Türk hacker gruplarımızdan henüz bir darbe göremedik ne bekliyorlar acaba ?

  2. Arkadaşlar olayı yozlaştirmayin, adamlar zaten fake atıyor herkese. Anonymous denen hacker grubu zaten amerkanin uşağı, isidi de amerika destekliyor ee kimi kime kirdiriyorsunuz ?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler