Salı, Nisan 30, 2024

AMD RX 6900 XT LC Duyuruldu! Özellikleri Nasıl?

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD ile NVIDIA arasındaki yarışta kesin söz sahibi olacak yeni ekran kartı AMD RX 6900 XT LC için özellikler belli oldu.

Yarışta önemli bir yer alacak ve söz sahibi olacak dedik çünkü tam bir amiral gemisi ekran kartı ile karşı karşıyayız. İkili ya da bilinen şekilde hibrit soğutma sistemine sahip olan ekran kartı, performansıyla zaten rakiplerin korkulu rüyası olacak seviyede.

Bir nevi temel serinin sıvı soğutma artılı özelleştirilmiş olan bir modeli.

Kaçırmayın: 2021 Thermaltake CaseMOD Invitational Season 1 Duyuruldu!

AMD RX 6900 XT LC özellikleri neler?

RX 6900 Xt modellerinin devam serilerinden biri olsa da yani bir versiyon olsa da temel modelden önemli farklar var. Bu modelde soğutma sistemi değişiklikleri yapılmış. Ne dedik, hibrit bir sistem. Sıvı soğutmalı olan ekran kartı, saat hızında da daha iddialı.

Yeni modelde de bakıldığı zaman yine 80 işlem birimi ve 16 GB belleğe yer verildiğini görüyoruz. Klasik modelde de yer alan işlem birimi ve bellek boyutu aynı. Burada asıl değişim ise saat hızı kısmında. Saat hızı 2250 MHz olarak açıklandı.

AMD RX 6900 XT LC

Temel model AMD RX 6900 XT ekran kartında 2015 MHz değerinde bir saat hızı görmüştük. Bu da rakip NVIDIA RTX 3090 modeli ile kafa kafaya bir  performans ortaya konulmasını sağlamıştı. Şimdi daha iyi sonuçlar olacak.

Saat hızının artması sonrasında TDP değerinde de bir değişiklik yaşanmış. Temel modelde 300W olan TDP değeri,  AMD RX 6900 XT LC modelinde ise 330W TDP değerine çıkıyor. Burada bir mini fark söz konusu.

AMD RX 6900 XT LC

Infinity cache için ana modelde olduğu gibi 128 MB önbellek sunan ekran kartı, bir tık daha iyi performans verecek gibi duruyor. Tabii ki testleri de görelim öyle karar verelim ve farkı deneyimleyelim, sonra detaylı konuşalım derim.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler