Cuma, Nisan 19, 2024

ABD’nin Ohio Eyaletinde Şirketler Vergilerini Bitcoin Olarak Ödeyebilecek!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bu hafta itibari ile , ABD’nin Ohio da işletmelerin vergilerini Bitcoin olarak ödemesine imkan sağlayacağını duyurdu. Bu durumda ABD’nin ilk bitcoin ile ödeme alan eyaleti olacak olan Ohio ödeme yapmak isteyen şirketlere özel başvuru yapabilmesi için web sitesi açtı. Ohio hazine sorumlusu Josh Mandel bu yenilikçi hareketin ABD’nin son dönemde başlattığı yenilikçi teknoloji çözümlerine geçişi ile ilgili olduğunu belirtti.

ohiocrypto.com Üzerinden Başvuru Yapılacak

Mandel  Bitcoin üzerinden ödeme yapmanın anlık, güvenli ve şeffaf olduğunu söyledi. Ayrıca, sigara ve tütün vergilerinden yakıt ve satış vergilerine kadar işlerin Bitcoin ile ödeyebileceği 23 farklı vergi ödemesini sistemden ödenebileceğini belirtti.Devlet Hazine Ofisi daha sonra ödeme işlemek için BitPay‘i kullanacağını belirtti.

ABD Bitcoin sorusturmasini genisletiyor100482 0

İnternet sitesi işletmeleri devlet kayıt numaralarına girmeye ve vergi ödeme tutarını ve vergi dönemi tarihlerini girmeye yönlendirmektedir. Oradan, kripto para birimini kendi bakiyelerini ödemek için kullanabilirler. Web sitesi, Ohio’da faaliyet gösteren ve vergi ödeyen işletmelerin uygun olduğunu söylüyor  devlette merkezi olmaları gerekmiyor. Sistem de şuan için kripto para birimi olan Bitcoin kabul ediliyor ancak ilerleyen dönemde diğer para birimlerinin de eklenebileceğini belirtildi.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler