Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Eski Rockstar Çalışanından Agent Oyunu Hakkında Bilgiler Geldi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Eski Rockstar çalışanından Agent oyunu hakkında bilgiler geldi. Rockstar Games, şu sıralar çok fazla gündeme gelen bir şirket oldu. Bunun en büyük nedenleri arasında tabii ki de GTA 6 için yaptıkları duyuruyu gösterebiliriz. Şirket, yaptığı her açıklama ile gündem olurken üstüne yıllardır beklenen GTA 6 ile ilgili açıklama gelince şirket de haliyle çok kez gündeme oturdu.

rockstar agent 2

Şirket her ne kadar GTA oyunları ile bilinse de arka planda çalıştıkları projeleri de her zaman oluyor. Bu arka planda çalıştıkları bir proje ise Agent olmuştu. Bu projeyi Rockstar Games, sessiz sedasız iptal etmişti. Şimdi ise bu oyunla ilgili bilgiler eski bir Rockstar çalışanından geldi.

Eski Rockstar Games Çalışanı, İptal Edilen Agent Oyunu Hakkında Bilgiler Verdi

Rockstar Games‘in, sessiz sedasız iptal olan oyunu Agent, o zamanlarda büyük bir karmaşa yaratmıştı. Oyun basını, şirketin oyunu yapmaya devam ettiğini düşünüyordu. Ancak Rockstar Games, oyunu iptal etmişti. Oyun ile ilgili bilinen tek şey ise oyunun Playstation 3’e özel olacağı ve ajanlık temalı bir oyun olacağı olmuştu.

rockstar agent 3

Şimdi ise eskiden Rockstar Games‘te çalışmış olan Obbe Vermeij, oyunla ilgili bilinmeyen detaylardan bahsetti.  Obbe Vermeij, Rockstar North’da 1995 ve 2009 yılları arasında görev aldı. Şimdilerde ise Rockstar‘ın kayıp oyunu Agent ile ilgili bir blog yazısı yayınladı.

Bu yazıda şunları söyledi: “Bu oyun üzerinde (Agent) gerçekten çalışmaya başladık ve bir yıldan fazla bir süre üzerinde çalıştık. Örneğin silahlı bir kayak kovalamaca sahnesi üzerinde çalıştığımızı hatırlıyorum. Oyun, umduğumuz kadar iyi ilerlemiyordu. Eninde sonunda tüm şirketin bir sonraki GTA oyununun arkasında durması kaçınılmazdı.

New York’tan kaçınılmaz çağrı gelmeden önce oyunun büyük bir kısmını tamamlamak amacıyla kısaltmaya çalıştık. Bütün bir bölümü ve hatta uzay temalı bir bölümü oyundan çıkardık. Agent projesinin, bizim için çok fazla dikkat dağıtıcı olacağı anlaşıldı ve ondan vazgeçtik.

Sanırım Rockstar, bu süre içerisinde başka bir şirkete devredildi ve proje bunun da etkisiyle hiç bir zaman tamamlanamadı. Oyun, 1970’lerde geçecekti, GTA serisine göre daha çizgisel olacaktı ve çok sayıda farklı mekan içerecekti. Bir Fransız Akdeniz şehri, bir İsviçre kayak merkezi, Kahire bölümü vardı ve sonunda uzayda lazerlerle büyük bir çatışma olacaktı. Klasik James Bond teması diyebilirim. Oyunun atmosferi çok havalıydı”.

İşte Obbe Verneij’in, blog yazısında paylaştığı yazı böyleydi. Bu blog yazısının ardından Verneij, yazıyı paylaştığı platformdaki hesabını kapattı. Obbe Verneij, Rockstar‘dan kendisine bir Mail geldiğini ve bundan dolayı da paylaşımını silip blog hesabını kapattığını duyurdu.

Çağrı Yavan
Çağrı Yavan
Merhaba, ben Çağrı Yavan. Teknoloji ve oyun dünyasına meraklı bir yazarım. PC Hocası'nda, oyunlar ve teknoloji ile ilgili haberleri takip ediyor, okuyuculara bu alandaki yenilikleri aktarmak için çalışıyorum. Oyunları ve teknolojiyi sevmek, takip etmek ve paylaşmak benim için bir tutku.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler