Perşembe, Nisan 25, 2024

AITO’nun Lüks SUV Modeli Wenjie M7, Temmuz Ayında Piyasaya Sürülecek!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çin merkezli teknoloji devlerinden Huawei’in sahibi olduğu otomobil şirketi AITO, 4 Temmuz’da en büyük ve lüks elektrikli SUV modelini piyasaya sürecek. Nova 10 serisi ile birlikte tanıtılan AITO Wenjie M7, tüketicilerle buluşmaya başlayacak.

Otomobil, yakın zamanda duyurulan Li Auto L9’a oldukça benzeyen altı koltuklu büyük bir SUV modeli, 5.020 mm uzunluğunda, 1.945 mm genişliğinde ve 1775 mm yüksekliğinde olan M7’nin iki farklı konfigürasyonu mevcut; 200 kW (268 hp) tek motorlu arkadan çekişli ve 330 kW (442 hp) birleşik güç veren iki elektrik motorlu dört tekerlekten çekişli model.

Her iki model de menzil genişleticiye sahip; peki nedir bu menzil genişletici?

aito m7
AITO'nun Lüks SUV Modeli Wenjie M7, Temmuz Ayında Piyasaya Sürülecek! 2

Her iki modelde de tekerleklere bağlı olmayan 1.5T dört silindirli menzil genişletici ile birlikte geliyor, yalnızca gerektiği zamanlarda pili şarj atmak için kullanılacak. Her iki modelin sahip olduğu batarya CATL tarafından sağlanıyor ve tahmini olarak 135 km menzil sunuyor.

Menzil genişleticisi olan arabalar Çin pazarında oldukça popüler ve şarj altyapısının düzensiz olduğu veya hiç olmadığı yerler için oldukça ideal bir seçenek olabiliyor.

Menzil genişleticiler, herhangi bir emisyon düzenlemesine uyma gereksinime sahip değiller. ICE ile çalışan bir araba için, emisyonların belirli sınırlar dahilinde kalması ve arabanın minimum olarak bir katalitik konvertör ile donatılması gerekiyor. Menzil genişletici motorlar sürüş tekerleklerine bağlı olmadığı için teknik açıdan araca güç sağlamazlar ve bu sebeple herhangi bir kısıtlamaya uyulması gerekmez.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler