Cuma, Nisan 26, 2024

2022 Toyota Yaris Cross Türkiye Fiyatı ve Teknik Özellikler

Paylaş

silkroad gaminggentr

Resmi tanıtımı çok daha erken yapılan 2022 Toyota Yaris Cross, Türkiye için satışa sunuldu.

Birkaç farklı paket seçeneği ve farklı motor seçenekleriyle gelen araç için Türkiye fiyatları da açıklandı. Otomobil piyasası çok durgun ama illa ki yeni modeli de merak edenler ve özellikle fiyatını sorgulayanlar olacaktır. O zaman gelin bu model “Neler sunuyor?”,  “Türkiye fiyatları açısından durum ne?” tek tek bakalım.

2022 Toyota Yaris Cross Tasarımı

2020 model yılından beridir Yaris modellerinde yeni bir tasarım ruhu var. Oval ve dairesel hatlar yerine giderek daha keskin hatlar kullanılmaya başlandı. Yeni Yaris modellerine baktığınız zaman da özellikle arka kısımda bu keskin hatları görebiliyorsunuz.

İşte 2022 Toyota Yaris Cross modeli de bu tasarım yapısını aynen yansıtmaya devam ediyor. B-SUV segmentinde bulunan Cross modeli yine TNGA-B platformunu kullanıyor ve keskin hatlarıyla dikkat çekiyor.

2022 Toyota Yaris Cross

Ön kısma baktığınız zaman aerodinamik etkiyi arttıran kaput üzeri çizgiler ve yenilenmiş geniş farlar direkt göze çarpıyor.

Bu kısımda ızgara alanında ise daralma söz konusu. Hatırlayanlar olacaktır yeni nesil standart Yaris modelinde ızgara alanı tampon kısmına kadar uzanıyor ve daha agresif bir yapı karşımıza çıkıyor. Ford Fiesta havasında olan bir ızgara yapısından söz ediyoruz.

Bu modelde ise ızgara alanı daha dar tutulmuş ve tampon bölümüne kadar uzatılmamış. Ayrıca alt havalandırma kısmı ile üst ızgara bölümü de birleşmiyor.

2022 Toyota Yaris Cross

Arka bölüme geçince mevcut Yaris HB modelinin dinamiklerini ve keskin hatlarını görüyoruz. Dışa doğru çıkık tek şerit üzerinde stop lambaları yine direkt dikkat çeken bölüm. Bu kısımda arka bölümün biraz daha uzatıldığını da söylemek lazım. Cross bir model olduğu için gayet normal.

Zaten araç Yaris hatchback modeline göre 95 mm daha yüksek ve 20 mm kadar daha geniş. Uzunluk olarak baktığımız zaman ise 240 mm kadar daha uzun. Burada aks mesafesinin değişmesini ve 2,560 mm olduğunu da eklemiş olalım.

2022 Toyota Yaris Cross

İç Tasarım

Çok farklı yapıda bir iç tasarımdan söz edemeyeceğim. İç kısımda merkezde konumlanan multimedya ekranının dışa doğru çıkık bir şekilde yerleştirildiğini ve hemen altında da yine biraz daha dışa doğru çıkık bir şekilde yerleşen klima kontrol butonlarının yer aldığını görüyoruz.

Bu kısmın altında saklama alanı ve orta konsola doğru da eski nesil formunu güncelleyen vites kolu yer alıyor.

Ambiyans aydınlatması, yeni direksiyon tasarımı ve yenilenmiş gösterge alanıyla iç tasarım da şık diyebiliriz. Tabii ki burada döşeme seçeneklerinin de arttığının sinyalini vermek lazım.

Tasarım kısmında görseller daha fazla detay verecektir. Biz 2022 Toyota Yaris Cross için biraz daha teknik detaylara doğru geçelim.

2022 Toyota Yaris Cross

2022 Toyota Yaris Cross Teknik Özellikleri ve Fiyatı

Aracın motor seçenekleri açısından iki ayrı seçimle geldiğini görüyoruz.

  • 1.5 litre benzinli motor
  • 1.5 litre Hybrid motor.

Her iki motor seçeneği için de farklı paketler söz konusu. Fakat önce bir motor özelliklerine bakalım.

2022 Toyota Yaris Cross

1.5 litre benzinli motor ile 2022 Toyota Yaris Cross

3 silindirli olduğunu bildiğimiz motor seçeneğinde, 125 beygirlik bir güç değeri söz konusu. Bu motor için belirlenen tork değeri ise 153 Nm seviyesinde. Hibrit modeldeki benzinli motora göre biraz daha güçlü olduğunu söylemek lazım.

Motorun şanzıman kısmında sunduğu seçeneğin de Multidrive S şanzıman olduğunu eklemek isterim. Kesinlikle kötü değil ama hibrit motorda kullanılan şanzıman biraz daha farklı.

  • Yakıt Tüketimi: 100 km’de 6.1 litre

1.5 Litre Hybrid Motor ile 2022 Toyota Yaris Cross

Hibrit modelde benzinli motor için sunulan maksimum güç değeri ise 116 beygir olarak belirlenmiş. Bu modelin tork değeri ise 120 Nm tork seviyesinde. Tabii ki yakıt tasarrufu konusunda daha iyi olan seri, 100 km’de sadece 4.6 litre yakıyor. Malum benzin önemli. Fiyatı belli. 🙂

Burada şanzıman seçeneği açısından ise e-CVT şanzıman seçeneği sunulmakta. Daha iyi bir seçenek olduğunu söyleyebilirim.

2022 Toyota Yaris Cross Fiyatlar ve Paket Seçenekleri

Gelelim aracın fiyatlarına ve paket seçeneklerine. Modelde iki ayrı motor seçeneği olduğunu zaten söyledik. Paket seçenekleri de hibrit ve standart modele göre değişiyor.

Hibrit için 4 ayrı paket seçeneği ve benzinli motor için de 3 ayrı paket seçeneği bulunuyor. Seçilen pakete göre araçta;

  • 7 inç renkli TFT ekran
  • Toyota Touch 2 multimedya sistemi
  • Geri görüş kamerası
  • Akıllı şerit takip sistemi
  • Trafik algılama, yaya ve bisiklet algılama ve çarpışma önleme sistemi
  • Adaptif hız sabitleme sistemi
  • Otomatik klima
  • Kablosuz şarj ünitesi gibi artılar var. Tabii ki donanımlar seçilen paketlere göre değişiklik gösteriyor. Paketlere göre fiyatlar ise hemen aşağıda.

2022 Toyota Yaris Cross Fiyatı Benzinli

DonanımFiyatı
Flame X-Pack712.100 TL
Dream X-Pack682.800 TL
Dream667.800 TL

2022 Toyota Yaris Cross Fiyatı Hibrit

DonanımFiyatı
Passion X-Pack hibrit829.300 TL
Flame X-Pack hibrit743.900 TL
Dream X-Pack hibrit717.600 TL
Dream Hibrit702.600 TL

Evet yeni model için benim söyleyeceklerim bunlar. Fiyatlar tabii ki yüksek. Ama pazarda bir fiyat dengesizliği olduğu da gerçek. Şu an her aracın fiyatı yüksek. 🙂 Ne zaman dengelenir ya da dengelenir mi bilemiyorum.

Ayrıca siz değerli PC Hocası okurlarının yorumlarını da bekleriz. Sizce araç nasıl? Fiyatını nasıl buldunuz?

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler