Cuma, Nisan 19, 2024

Tesla Supercharger Artık Diğer Elektrik Otomobillerin ve Dört Yeni Ülkenin Erişimine Açıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri Kaliforniya eyaleti merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla, faaliyet göstermekte olduğu Avrupa ülkelerinin çoğunda elektrikli şarj istasyonu Superchargerlarını Tesla marka olmayan diğer elektrikli otomobillerin kullanımına açtı.

Şirket ilk Supercharger İstasyonlarını Norveç’te faaliyete sunmuştu ve akabinde Avusturya, Belçika, İspanya, İsveç, İngiltere, Hollanda ve Fransa’ya kadar genişlemişti ve listeye artık Almanya, Danimarka, Finlandiya, Lüksemburg ve İsviçre eklendi. Böylelikle artık 13 ülkede Tesla Superchargerlar hizmet veriyor.

Tesla Supercharger, Türkiye’ye gelecek mi?

tesla ve tesla superchargerlar
Tesla Supercharger Artık Diğer Elektrik Otomobillerin ve Dört Yeni Ülkenin Erişimine Açıldı 3

Tesla, daha öncesinde de şarj istasyonu Supercharger’ları tüm elektrikli arabaların tamamına açma hayallerine sahipti ve nihayet gerçekleştirmeye başladı fakat burada şöyle bir önemli nokta var; Superchargerlara erişim yalnızca belirli bir gruba açılıyor. Şu anda yalnızca Hollanda’daki tüm elektrikli otomobil sahipleri Supercharger istasyonlarından araçlarını şarj edebilirler.

Ekran Resmi 2022 06 19 19.39.36
Tesla Supercharger Artık Diğer Elektrik Otomobillerin ve Dört Yeni Ülkenin Erişimine Açıldı 4

Tesla’nın Supercharger elektrikli şarj istasyonları henüz ülkemizde yok fakat şirketin resmi web sitesinde yer alan bilgilere göre yakın zamanda; Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Edirne, Hendek, İstanbul, İzmir ve Konya bölgelerinde Supercharger İstasyonları faaliye geçecek.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler