Perşembe, Nisan 25, 2024

Alfa Romeo’nun 2020 model SUV aracı Stelvio Türkiye’de!

Paylaş

silkroad gaminggentr

2020 model Alfa Romeo Stelvio, tasarımsal dokunuşları ve teknik destekleri sayesinde premium SUV sınıfında rakipleriyle yarışacak. Sportif bir SUV olan Stelvio, Türkiye’de satışa sunuldu. Dinamik sürüş karakterine sahip olan Stelvio, gerek tasarımı olsun gerek diğer özellikleri olsun, dikkatleri bir hayli üzerine çekiyor.

2020 AR StelvioQV Full Gallery 1.jpg.image .1440

Aracın model seçenekleri nasıl?

Stelvio, 2 ayrı benzinli motor seçeneği ve 2 ayrı donanım paketi ile beraber satışa sunulacak. Nisan ayı boyunca 565bin TL’den başlayan fiyatlarla satışta olacak olan Stelvio, fiyatı ile kendinden bir hayli söz ettirecekmiş gibi duruyor. Stelvio, yeni bir dokunmatik ekran ile birlikte geliyor. İkinci seviye bir otonom sürüş sistemi sürüş özellikli bilgi eğlence sistemiyle gelen Stelvio, sportif SUV heyecanını en yüksek seviyeye çıkartıyor.

Sprint adı verilen yeni bir donanım seçeneğine sahip olan Stelvio modelleri, standart olarak sunulan dört tekerlekten çekiş özelliği ve 2.0 litrelik 200 HP güç üreten benzinli motorla tercih edilebiliyor. 8 ileri otomatik şanzımanla kombinlenen 2.0 litrelik motoru 300 Nm tork üretebiliyor. 0-100 km/s hızlanmasını 7.2 saniyede tamamlayan Stelvio, 215 km/s’lik son hıza erişiyor.

alfa romeo stelvio 3

Veloce isimli üst donanım seviyesindeki model ise 2.0 litrelik benzinli motorun 280 HP‘lik versiyonunun yine 8 ileri otomatik şanzımanla kombinlenmesiyle karşımıza çıkıyor. Sprint modeli gibi dört tekerlekten çekişli olan model, 0-100 km/s hızlanmasını tamamladığı süre ise Sprint adlı modele kıyasla daha kısa 5.7 saniye. 230 km/s‘lik bir son hıza erişen Veloce modeli Sprint modelinin son hızından tam 15km/s daha fazla.

Veloce modelinin jantları Sprint modelinin jantlarından daha farklı geliyor. Veloce modelinin 20 inç boyutunda hafif alaşımlı siyah spor alüminyum jantları bulunuyor. Sürücü tarafı hafızalı tam 6 yönlü otomatik olarak ayarlanabilen spor deri ön koltuklar.

Bu koltukların ek özelliği ise ısıtmalı olması. Isıtma olayını aynı zamanda da direksiyon simidine de eklemişler gerçekten muazzam olmuş. Aynı zamanda cam yıkama püskürtücüleri de ısıtmaya sahip.

Aracın öne çıkan detayları neler?

13 farklı gövde rengi ile seçeneklerini çoğaltan Stelvio, en önemli değişimlerini kabin içerisinde barındırıyor. Gösterge paneli tamamen yenilenen Stelvio, tüm versiyonlarda standart olarak bulunan 7 inç boyutunda bir TFT ekran ile geliyor. Ekran daha fazla bilgiyi makul bir biçimde sunabilecek. Orta konsolda yer alan 8.8 inç boyutundaki dokunmatik ekran ise dikkatleri üzerine çekiyor.

alfa romeo stelvio interni viewer 180 desktop 1920x1020 1

Stelvio‘nun navigasyonu için gelişmiş bir ses tanıma sistemi kullanılmış. Dokunmatik ekran Apple CarPlay™ ve Android Auto™ arayüzleri ile tüm mobil cihazlarla (Android ve Apple  iOS işletim ses sistemli akıllı telefon ve tabletler) bağlantı kurabiliyor.

Dokunmatik ekranda sağa-sola kaydırma hareketleri ile radyo, medya, akıllı telefon, navigasyon, Alfa DNA, klima, bağlı hizmetler ve ADAS erişim ekranlarını açabilmek mümkün hale geliyor. Ayrıca sürücü vites topuzunun yanında bulunan yeni kumanda panelini de kullanabiliyor.

2020 alfa romeo stelvio 2 triple threat

LED ön ve arka fren lambalar ile gelen Stelvio, ön tarafta 35W’lık Bi-Xenon farları bulunduruyor. Stelvio, AFS ve far yıkama özelliğine sahip. Siyah fren kaliperleri olsun parlak siyah cam çerçeveleri olsun 19 inç boyutunda hafif alaşımlı spor alüminyum jantlar olsun gerçekten muazzam duruyorlar.

Bunların yanında alüminyum spor pedallar, kapı eşiği çıtası, siyah kaplama çift egzoz çıkışı, spor deri vites topuzu, spor deri direksiyon üzerinde motor çalıştırma düğmesi, kumaş-deri koltuklar, çift yönlü otomatik klima, arka park sensörleri, USB girişi, yağmur sensörü, entegre fren sistemi, ön çarpışma uyarı sistemi, şerit değiştirme ikaz sistemi, yokuş iniş destek sistemi, lastik basınç kontrol sistemi ve 6 adet hava yastığı standart olarak sunuluyor olsa da bu özellikler ile beraber gerçekten dolu bir araç olmuş.

alfa romeo stelvio 1

Sizlerin yeni Alfa Romeo Stelvio hakkında sizin yorumlarınız neler? Lütfen yorumlarda belirtmeyi unutmayın 🙂

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler