Cumartesi, Nisan 20, 2024

Alman Devi Mercedes Vision Maybach 6’yı Duyurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Alman devi Mercedes yeni geliştirmiş olduğu “geleceği otomobili” adı altında Vision Maybach 6‘yı duyurdu. Geçtiğimiz aylarda konsept bir kaç model ile karşılaştığımızda açıkçası böyle bir aracın geleceğini biz de tahmin etmiyorduk. Mercedes Vision Maybach 6 ile ilgili detayları sizler için bir araya getirdi.

Uzay Gemisi mi, Sürat Motoru mu ?

Mercedes‘in yeni konsept otomobili Maybach 6‘yı ilk gördüğümüzde “bu ne abi uzay gemisi mi, yoksa sürat motoru mu ?” sorusunu kendimiz sorduk. Vision Mercedes Maybach 6 adını taşıyan bu araç tam 5.5 metre uzunluğa sahip olduğu gibi, 2 + 2 coupe modeli olarak geçiyor. Klasik coupelere nazaran arkaya doğru sivrilen yapısı ve 24 inç boyutundaki jantları aracı mükemmel gösteriyor. Ayrıca aracın martı kanatları ve aerodinamik yapısı kendisine hayran bırakıyor.

Mercedes Maybach 6 tam 738 beygir güce sahip. Bu güce ulaşabilmek için 4 adet elektrikli motor kullanıldığı gibi, 80 kWh batarya ünitesi ile desteklenen otomobil tek şarj ile 320 kilometre yol yapıyor. Bu aracın en güzel yanı ise 100 kilometre gidebilmek için şarjı sadece 5 dakika doldurmanız yetiyor.

Mercedes-Vision-Maybach-6
İç Mekanda Fütüristik Tasarım

Aracın iç dizaynında sade hatlar ön plana çıktığı gibi, fütüristik tasarım gözümüze çarpıyor. Analog göstergelerden tutun, dokunmatik ön camlara kadar geleceğe dair araç ile ilgili pek çok ipucu veriliyor. Sürüş esnasında da yol hakkında tüm bilgileri bu ekrandan takip edebiliyorsunuz.

Mercedes Maybach 6 modelinin şuanda üretime ne zaman gireceği veya ne zaman duyurulacağı konusunda bir bilgi bulunmuyor. Eğer konsept tasarım dedikleri gibi onay alırsa, 2017’de üretime girebilir. Araç hakkında yayınlanan videoyu da aşağıdan izleyebilirsiniz.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

6 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler