Perşembe, Nisan 25, 2024

AMD Oyunların Performansını İyileştiren ReSX Projesi Üzerinde Çalışıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Günümüz GPU dünyasında üreticilerin oyunlara özgü donanımlar sunması ve oyun üreticileri ile birlikte çalışarak yazılımlar geliştirmesi artık alışılagelmiş bir durum.

Dünyanın en büyük GPU üreticilerinden AMD‘de şu sıralar ReSX adı verilen yeni bir proje üzerinde çalışıyor. 

Son dönemde ürettiği grafik işlemciler ile iyi bir ivme yakalayan AMD, bu ivmeyi yazılım desteği ile devam ettirmeye çalışıyor. Radeon Software Crimson Edition 17.7.2 sürümü ile oyunların girişlerindeki gecikmeleri daha çok ciddiye alan AMD, sunduğu bu güncelleme ile kare hızını arttırmadan oyunların daha hızlı tepki vermesini sağlamıştı. Özellikle Tom Clancy’s The Division‘da ulaşılan %31’lik performans artışı oyunun Radeon donanımında çok daha düzgün çalışmasını sağlamıştı.

Standart sürücülerin yanı sıra AMD, Radeon eSports deneyimi adı altında Project ReSX adı verilen bir sistem üzerinde çalışıyor. Bu proje ile sürücü düzeyinde düzeltmeler ve iyileştirmeler ile birlikte popüler oyunlarda performans arttırımını hedefleniyor. 

Tabii ki bu süreç sadece donanım üreticisi ile değil aynı zamanda oyun geliştiricilerin de desteği ile gelişiyor. Yani karşılıklı bir etkileşim gerçekleşiyor. AMD oyun motorunu ya da oyunun kodunu yerel olarak geliştirmesi veya oyun geliştiricilerin yanında bu oyunları optimize etmeye yardımcı olacağı söylenmekte. Şu anda bu sürecin ne kadar geliştiği ya da kaç geliştirici ile çalışıldığı henüz bilinmiyor.

Ancak AMD paylaştığı görselde PUBG oyununda %11’lik bir performans artışı ile %9 ile %99 arası bir framerate artışı gerçekleştirdiklerini belirtiyor. Aynı zamanda Overwatch’da %8 artış ile %7 oranında bir iyileşme görülmüş. Bir diğer performans artışı da DOTA 2 oyununda gözlemlenmiş. Oyunda %6’lık bir iyileşme ile birlikte %3 oranında da performans artışı gerçekleştirilmiş. Aynı zamanda tıklamalara yanıt alma süresinde %4 oranında bir düşüş gerçekleştirilmiş.

Tüm bu performans artışları henüz yayınlanan Radeon Crimson 18.3.1‘de kullanıma sunulmuş durumda. Güncellemeye bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Tüm bu yazılım geliştirmeleri pek tabii AMD’nin NVIDIA ile olan rekabetine pozitif yansıyacaktır. Bakalım önümüzdeki günlerde ReSX Projesi nasıl meyveler verecek. Gelişmeleri sizlerle paylaşacağız.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler