Cuma, Mart 29, 2024

AMD Radeon RX 6000 Fiyatları için Sonunda Beklenen Haberler Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ekran kartlarının fiyatının uçmasına neden olan etkenler bir bir ortadan kalkmaya başladı. Pandemi, etkisini iyice azalttı. Beraberinde kripto para madenciliği de zor günler yaşamaya başladı. Haliyle ekran kartı fiyatları iyiden iyiye düşmeye başladı. Son değerlendirme, AMD Radeon RX 6000 ekran kartı fiyatları için beklenen haberin geldiğini de gösteriyor.

3DCenter tarafından yapılan araştırmaya göre, AMD’nin ekran kartı serisi sonunda MSRP fiyatlarının altına indi.

AMD Radeon RX 6000 Fiyatları Ne Seviyede?

Aslında 3DCenter yıl başından beridir bu yönde bir inceleme sürdürüyor ve sürekli olarak da verileri paylaşmaya devam ediyor.

İşte araştırmanın Haziran için yayınlanan kısmında, RX 6000 serisi ekran kartlarının ortalama fiyatlarının, MSRP fiyatlarının %8 seviyesinde altına düştüğü ortaya çıktı.

Şu an ekran kartlarının ortalama fiyatlarının MSRP fiyatlarına göre %92 seviyelerinde olduğunu görüyoruz. Burada ortalama MSRP fiyatının %100’ü temsil ettiğini de belirtelim.

Tabii ki aynı araştırmada Nvidia ekran kartları için de bir değerlendirme var. Değerlendirmeye göre Nvidia ekran kartlarının fiyatları da Mayıs ayına göre %4 oranında ucuzladı. Ama yine de Nvidia ekran kartları MSRP fiyatlarının %2 seviyesinde üzerinde.

AMD Radeon RX 6000 ekran kartı fiyatları

Bu fiyatlar gösteriyor ki piyasa yavaş yavaş normale dönüyor. Fakat bunun Avrupa’dan yola çıkarak küresel bir araştırma olduğunun altını çizelim. Ülkemizde fiyatların düşmesi farklı etkilere de bağlı.

Mesela döviz kurunun durumu. Ne yazık ki döviz kurundaki artış, ekran kartı fiyatlarının da artmasına neden oluyor. Bu nedenle ülkemizde ekran kartı fiyatlarının düşüşten ne zaman etkilenmeye başlayacağını bilemiyoruz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler