Cumartesi, Nisan 27, 2024

AMD Ryzen 5 4600G Tanıtıldı | Tüm Özellikleri ve Fiyatı

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD’nin yeni bir pazar stratejisiyle sunduğu giriş seviyesi masaüstü işlemcileri sonunda ortaya çıktı. Bir önceki nesil mimariye dayanan işlemciler içerisinde en tepe model ise AMD Ryzen 5 4600G oldu.

APU bir sistem olması nedeniyle fiyat performans PC modellerinde de yer almasını beklediğimiz işlemci için özelliklere geçelim. Bakalım AMD, tam olarak fiyat performans dengesini yakalayabilmiş mi?

AMD Ryzen 5 4600G Teknik Özellikler ve Fiyatı

Yeni işlemci yukarıda da söz ettiğimiz gibi Zen 3 değil de Zen 2 mimarisine dayanıyor. Seri Zen2 Renoir mimarisinin ürünlerinden biri oldu.

APU işlemcinin önbellek miktarı az olsa da çekirdek sayılarının iddialı olduğunu görüyoruz. Modelde 6 çekirdek yer alıyor ve 12 iş parçacığının eşlik ettiğini görüyoruz.

Çekirdeğin ulaşabildiği maksimum frekans değeri 4.2 GHz. Temel frekans ise 3.7 GHz olarak belirlenmiş.

Dediğimiz gibi önbellek konusunda düşük bir tercih var. İşlemci de sadece 8 MB L3 önbellek ve 3 MB L2 önbellek bulunuyor. 5700X serisiyle karşılaştırdığımız zaman anlayacaksınız ki burada çok ciddi bir fark söz konusu.

AMD Ryzen 5 4600G’nin APU olması nedeniyle belleğin düşük olması normal ama bunu performans konusunda da değerlendirmek lazım.

APU demişken, işlemcinin iGPU birimi kısmında da 1.9 GHz gibi bir saat hızı sunulduğunu ekleyelim. 7 işlem birimli Vega 7 serisinden söz ediyoruz.

AMD Ryzen 5 4600G

Fiyat Ne Seviyede?

Bu modeli öne çıkarak fiyat performans dengesi olacak. 190 doların altında bir fiyat bekleniyordu ve beklenti de karşılandı. İşlemci, 154 dolarlık bir satış fiyatına sahip.

Ryzen 5 4600G Teknik Detaylar Özet

  • Mimari Yapısı: Zen2 Renoir
  • Çekirdek: 6 çekirdekli ve 12 iş parçacıklı
  • Önbellek: 8 MB L3 önbellek + 3 MB L2 önbellek
  • Grafik: Vega 7
  • Temel Frekans: 3.7 GHz
  • Maksimum Saat Hızı: 4.2 GHz
  • TDP Değeri: 65W
  • Fiyat: 154 $
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler