Cumartesi, Temmuz 27, 2024

AMD Ryzen 9 5900HX, PassMark Listesinde Zirveye Yerleşti

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD Ryzen 5000H serisi, çok yakın zamanda karşımıza çıkmış olan bir seri. CES 2021’de gelen seri, yavaş yaval kendini göstermeye başladı. Serinin içerisinde gündem olan model ise AMD Ryzen 9 5900HX oldu.

PassMark değerlendirilmesinde gündeme gelen yeni model, bir anda zirveye yerleşmeyi başardı.

AMD Ryzen 9 5900HX listenin yeni zirvesi!

PassMark değerlendirmesi belli olmadan bile, bu model için beklentiler çok yüksekti. Çünkü zaten kağıt üzerindeki bilgiler bile çok iddialı. AMD Ryzen 9 5900HX, kilitsiz 8 çekirdek ve 16 iş parçacığı barındırıyor.

Temelde 3.3 GHz saat hızı ve turboda da 4.7 GHz saat hızına kadar çıkılabildiğinin açıklanması bile, ne kadar iddialı bir CPU’nun geldiğini göstermişti.

AMD Ryzen 9 5900HX

PassMark sonuçları bir nevi bu kağıt üstündeki iddiayı teyit etmiş oldu. Öyle ki değerlendirme sıralamasına baktığımız zaman, yeni modelde 24.039 puan gibi çok iddialı bir puan alındığı görülüyor.

Bu puanla beraber CPU birinci sıraya yerleşmiş oldu. Şimdi bu kısım çoklu çekirdek puanı için geçerli olan kısım. Tek iş parçacığı yani tek çekirdeğe inildiği zaman da yine gayet iyi bir puanla karşılaşıyoruz.

AMD Ryzen 9 5900HX

3365 puan almayı başaran işlemci, Intel Core i9 10980HK modelinden de dikkat çekici bir şekilde daha önde. Sadece bu sonuçlar gösteriyor ki AMD, bu kez masaya yumruğunu vurmuş durumda. Bakalım Intel karşılaştırma testlerinde sonuçlar ne kadar benzer olacak.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler